Da nas čuju, jer ima za šta da nas vide i čuju...

glas mm 

Promovisan peti broj časopisa Glas Mrkojevića.

U Restoranu Stela u Dobroj Vodi u prisustvu velikog broja mještana Mrkojevića i gostiju iz Bara i drugih gradova upriličena je promocija petog broja časopisa Glas Mrkojevića.
Video: https://youtu.be/BlTpfRvDHzI?si=7paxmQpKrcAz3sId 

alen pelinkovicc
Otvarajući promociju direktor Glasa Mrkojevića Alen Pelinković izmedju ostalog je rekao:
„Jedan naš sagovornik je u prošlom broju citirao svoga đeda, “Ako ne znaš što ćeš da radiš , penji se nar mogilice da vidiš što drugi rade”. Nadovezaću se na ovu izrek. Vizija “Glasa Mrkijevića” je da drugi vide šta mi radimo, da nas čuju, jer ima i za šta da vide i čuju.
U prošloj godini je sa Velikog Pijeska više boravišne takse naplaćeno nego iz Sutomora.
U Mrkojeviće sve češće dolaze zbog prirodnih ljepota, u prvom redu mogu istaći kanjon Međurečke rijeke. Iz Mrkojevića imamo profesoricu kineskog jezika, što je unikat za Crnu Goru, a ne samo za Bar i Mrkojeviće.
Mrkojevići su svojim krvavim radom napravili sada možda i regionalno prepoznatljive brendove od poljoprivrednih proizvoda, u prvom redu maslinovo ulje, sok od sipka, pa i mnogi drugi proizvodi.
U Mrkojevićima su napravljeni hotelski i turistički kapaciteti po kojima je crnogorsko primorje prepoznato.”

elvir kalamperovicc

Pelinković se zahvalio Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore koji su finansirali ovaj broj časopisa kao i Savjetu Muslimanskog naroda Crne Gore koji je pokrovitelj projekta.

O “Glasu Mrkojevića” govorili su i predsjednik SO Bar Branislav Nenezić, kao i Elvir Kalamperović. Oboje su se osvrnuli na centralnu temu ovog broja ,a to je izgradnja fiskulturne sale OŠ “Mrkojevići”.

sabrija vulicc

Urednik časopisa Sabrija Vulić započinjući svoje obraćanje prisutnima zamolio je da se apluzom pozdravi maturantkinja i lučonoša Medrese “Mehmed Fatih” Anela Vukić koja je dan ranije nagrađnea ovim priznanjem kao svršeni maturant devete generacije učenica ove Medrese.
Vulić je istakao koliki je značaj obrazovanja ,a li i značaj izlaska Glasa Mrkojevića budućim generacijama koji će u ovom časopisu pronaći mnoge zanimljive podatke kako iz vremena sadašnjeg tako i iz istorije Mrkojevića koja je slabo zabilježena.

U nastavku večeri priređena je još jedna promocija. Naime gost večeri bila je Selena Seferović, mostarka koja živi i radi u Čikagu, a dugogodišnji je edukator i aktivista prepoznata po brojnim akcijama.
Više o tome, sa galerijom fotografija  izvorno na linku:
https://glasmrkojevica.me/2024/05/22/promovisan-peti-broj-glasa-mrkojevica/
Pored Selene o knjizi pod nazivom “Svijetom – putopisni memoari” je govorio i profesor Mahmut Metanović.

sanella

Gospođa Seferović je istakla takodje značaj Glasa Mrkojevića sa kojim se susrela prilikom prošlogodišnje promocije časopisa u Čikagu u klubu Rumija i izrazila svoje divljenje kvalitetu i sadržaju pomenutog izdanja.
Digitalnu verziju časopisa možete preuzeti na linku: https://glasmrkojevica.me/wp-content/uploads/2024/05/5-glas-mrkojevica-final.pdf

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar