Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj saopštava javnosti...

veselin joketicc

Otpočela realizacija projekta “Sigurno i bezbjedno do cilja”

Organizacija slijepih za Bar i Ulcinj, od 24. novembra implementira osmomjesečni projekat “Sigurno i bezbjedno do cilja”, koji je podržan od Komisije Ministarstva Saobraćaja i pomorstva za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija za oblast saobraćaja, sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju u 2023. godini.
Cilj projekta je: “Doprinos većem stepenu saobraćajne kulture djece i mladih osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja i mladih vozača o pravilnom ponašanju u saobraćaju, radi ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju”.
Specifični ciljevi projekta, koji će biti ostvareni realizacijom planiranih aktivnosti su:
1. “Edukacija i osnaživanje djece i mladih osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja i mladih vozača o pravilnom ponašanju u saobraćaju radi ostvarivanja većeg stepena sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju!”
2. “Podizanje nivoa svijesti svih učesnika u saobraćaju i opšte javnosti o savjesnoj vožnji radi ostvarivanja veće sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju!”
Direktnu ciljnu grupu projekta čine djeca i mladi osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja i mladi vozači iz Berana, Podgorice i Bara.
U osnovnim i srednjim školama planirano je održavanje šest edukativnih predavanja , o bezbijednosti djece u saobraćaju za učenike svih razreda. U fokusu predavanja su djeca i mladi osnovnih i srednjih škola iz Berana, Podgorice i Bara koji će učiti o saobraćajnoj signalizaciji i opasnostima na putu.
Predviđeno je i organizovanje tri edukativne radionice, u Beranama, Podgorici i Baru koje su namijenjene mladim vozačima uzrasta od 18-30 godina, a na kojima će se govoriti o pravilnom ponašanju u saobraćaju u cilju smanjenja saobraćajnih nezgoda na crnogorskim drumovima. Krajnji cilj ovih radionica je edukacija mladih vozača radi većeg stepena bezbjednosti i sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.
Biće kreiran, izrađen i oštampan informator za vozače o sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, koji će pored kratkog osvrta na zakonsku regulativu kojom je uređena ova oblast sadržati preporuke i upustva o pravilnom ponašanju u saobraćaju. Nakon izrade informatora biće organizovana promotivna akcija dijeljenja informatora i promotivnih majici sa sloganom projekta svim učesnicima u saobraćaju na prometnim saobraćajnim raskrsnicama u Beranama, Podgorici i Baru. Tokom cijelog perioda implementacije projekta biće sprovođena efektivna medijska kampanja za podizanje nivoa svijesti svih učesnika u saobraćaju, ali i opšte javnosti o obavezi poštovanja saobraćajnih pravila sa posebnim aspektom na bezbjednost i sigurnost.
S poštovanjem, u potpisu Predsjednik Veselin Joketić

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar