Najava iz Opštine Bar!

bz drt 

7. decembra, sa početkom u 12:30 časova, u sali SO Bar...

Povodom obilježavanja 10. decembra - Međunarodnog dana ljudskih prava,Skupština opštine Bar organizuje tematsku sjednicu Otvorenog parlamenta pod nazivom „BAR – grad prihvatanja i jednakih šansi za sve“.

Sjednica će biti održana u četvrtak, 7. decembra, sa početkom u 12:30 časova, u sali SO Bar i na njoj će učestvovati predstavnici Ministarstva ljudskih i manjinskih prava, Romskog savjeta Crne Gore, nevladinih organizacija koje se bave pravima LGBTIQ osoba, te predstavnici nevladinih udruženja osoba sa invaliditetom, kao i stručna lica, psiholozi i konsultanti u sferi rodne ravnopravnosti i odbornice u SO Bar.

Tokom dvočasovne diskusije, panelisti će govoriti o temama koje se tiču institucionalne saradnje državnih i lokalnih vlasti na unaprijeđenju prava RE zajednice, afirmacije rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja, pitanjima podsticaja žena na aktivnije učešće u političkom i javnom životu sa akcentom na kreiranje lokalnog ambijenta za ravnopravan položaj žena u društvu, afirmaciju potreba i mogućnosti za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti, uz osvrt na situaciju u odnosu na ljudska prava LGBTIQ+ zajednice u opštini Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar