Tvoja Evropa - tvoje pravo da kažeš

slikka 1

Povodom Dana Evrope u u sali Zavičajnog muzeja, u Dvorcu kralja Nikole, održana je tribina u organizaciji JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole Bar.

Tokom trodjelne prezentacije prisutnima su od strane nastavnog osoblja i učenika ove ustanove predstavljeni programima i aktivnosti EU namjeni srednjoškolcima. Iskustva iz posjete Briselu u okviru projekta "" prisutnima su prenijeli profesor Marko Pejović i učenik Miloš Ognjenović. Četvoročlana delegacija, troje učenika u pratnji profesora, ove ustanove bila je selektirana kao predstavnik Crne Gore na ovom događaju koji je krajem marta ove godine okupio srednjoškolce iz 28 zemalja članica EU i 5 zemalja kanditatkinja za članstvo. Profesor Neđeljko Đurović predstavio je novu metodologiju izrade obrazovnih programa za stručno obrazovanje i koncept modularne nastave zasnovan na praktičnim ishodima znanja. Ovaj IPA projekat realizuje se od strane Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje uz praćenje Britanskog savjeta u Crnoj Gori.

Posebnu pažnju privukao je motivacioni projekat profesorice Marte Nikolić pod nazivom "Mobilnost unutar Evrope i mogućnosti koje se pružaju crnogorskoj omladini i prosvjetnim radnicima". Profesorica Nikolić je pokretač i učesnik u nekoliko projekata namjenjenih srednjoškolskoj populaciji i njena iskustva predstavljaju odličan primjer koji prosvjetarima ukazuje na mogućnosti profesionalnor razvoja i usavršavanja. Poziv za ovu otvorenu tribinu bio je upućen i svim srednjoškolskim ustanovama u Baru.

baneb dugi

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar