Polaganjem vijenaca odata počast barskim rodoljubima

spomen vjen 4 

Prigodnim programom jutros je otpočelo svečano obilježavanje Dana opštine Bar koji se proslavlja u znak oslobođenja Bara od okupatora, 24. novembra 1944. godine.

 

spomen vjen 1
Polaganjem vijenaca u Spomen parku na mjestu nekadašnjeg koncentracionog logora, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, sa predsjednicom Skupštine Opštine mr Milenom Božović i predsjednikom UBNORa i antifašista Bara Đurom Markovićem, odao je poštu stradalim logorašima.

spomen vjen 2
Uz svečani stroj Izviđačkog odreda „24. novembar“, u Domu revolucije je položen vijenac u znak sjećanja na sve Baranke i Barane stradale u borbama za oslobođenje.

spomen vjen 3
”Sedamdeset osam godina od tog čuvenog 24. novembra, mi danas nastavljamo koračati putem koji su, svojim slavnim primjerom, trasirali naši preci. I upravo je naša obaveza da ne dopustimo da njihovu žrtvu pokrije prah zaborava. Sjećajući se njih, poštujemo sebe, naše potomke i njihovu budućnost. Sjećajući se njih, šaljemo jasnu poruku da su crnogorski slobodarski duh, ime ovog grada i ove države, jači od bilo koje i bilo čije ideologije. Kako tada, tako i danas“, kazao je predsjednik Opštine Bar u svom govoru osvrćući se na značaj antifašističke ideje kao univerzalne tekovine.
U Spomen prostoru Doma revolucije je ovom prilikom predstavljena i inovirana stalna muzejska postava posvećena NOB-u, a koja je izgrađena doprinosom svih građana Bara u sjećanje na sve koji su dali živote u borbi protiv okupatora i fašizma.
Poštu barskim rodoljubima je, polaganjem vijenaca, odala i delegacija grada Kragujevac koja u našem gradu boravi zajedno sa delegacijama opština Banja Luka, Kula, Mali Iđoš, turske Adane i predstavnicima Zajednice Crnogoraca u Albaniji i Društva “Perojskih Crnogoraca”.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar