Čestitka Dušana Raičevića

raičkolčest

Povodom dana Bara prenosimo čestitku predsjednika Opštine Bar.

Plamen slobode, zasijao u našem gradu još jednom prije 78 godina, vrijednost je koju i u najizazovnijim vremenima čuvamo kao moralnu vertikalu savremenog Bara.
Ponosni na naše nasljeđe, i danas baštinimo duh sloge, zajedništva i antifašizma kao univerzalnih tekovina.
U isto vrijeme, posvećeno težimo promociji neprolaznih multikulturalnih i kosmpolitskih vrijednosti.
Ovo je dan sjećanja na slavnu narodnooslobodilačku borbu protiv zla fašizma, borbu u kojoj je baš Bar zapalio prvi plamen ustanka i otpora u Evropi, na što smo posebno ponosni i što ljubomorno čuvamo, posebno u vremenima relativizacije svih vrijednosti i istorijskih činjenica.
Bar je grad koji je odolijevao u svakom vremenu i koji je i danas simbol, stožer, bastion ideje slobode, građanskog društva, antifašizma i neprekidne borbe i otpora podjelama, mržnji i svakoj neslozi kojoj Bar daje snažan odgovor iskreno ispruženom rukom svakom dobronamjernom čovjeku.
Dok se ovog dana prisjećamo svih onih koji su u najtežim trenucima istorije čovječanstva podarili slobodu svom gradu i za tu slobodu položili svoje živote, iskazujemo odlučnu želju i spremnost da nastavimo sa politikom intenzivnog razvoja naše opštine kako bismo obezbijedili valorizaciju ogromnih komparativnih prednosti koje Bar posjeduje.
Sve to u cilju boljih uslova za život svih generacija Baranki i Barana, uključujući i one naraštaje koji tek dolaze.
Zahvaljujući jasnoj viziji dinamičnog progresa, uvjereni smo da se u Baru, više nego ikada, osjeća sveukupni razvojni zamah i nova pokretačka energija koja naš grad učiniti privrednim, ekonomskim i turističkim centrom Crne Gore.
Oslonjeni na slavnu prošlost, zagledani smo u budućnost, prosperitet i napredak našeg zajedničkog doma na obroncima Rumije.
Drage sugrađanke i sugrađani, dragi prijatelji, srdačno vam čestitam 24. novembar- Dan Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar