Izuzetne žene Crne Gore

Visual murall

Raspisan javni poziv za umjetnike i umjetnice za oslikavanje murala najznačajnijim Crnogorkama 19. i 20. vijeka

Opština Bar dio je projekta "Izuzetne žene Crne Gore", koji se realizuje u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Holandije i Centrom za ženska prava. Projekat se ogleda u izradi murala na kojima će biti predstavljene najznačajnije Crnogorke 19. i 20. vijeka, a osim Opštine Bar, u istom učestvuju Glavni grad Podgorica i Prijestonica Cetinje.

Stana Tomašević Arnesen, Svetlana Kana Radević i Jelena Vicković žene su čiji će se likovi naći na murlima u okviru projekta, čime će im se odati svojevrsno priznanje - nove generacije će ih upoznati, a iskusnije podsjetiti na značaj autentičnih heroja svog vremena. Izabrane žene su revolucionarke, aktivistkinje, pedagoškinje, ambasadorke, arhitektice, feministkinje, a sve ih odlikuju ženska snaga, solidarnost, snažan i nepokolebljiv duh u borbi za emancipaciju žena i njihov ravnopravan položaj.

Tim povodom, raspisan je javni konkurs za izradu murala izuzetnih žena u izabranim gradovima:
Bar - Stana Tomašević Arnesen
Podgorica - Svetlana Kana Radević i
Cetinje - Jelena Vicković.

Svi zainteresovani umjetnici i umjetnice mogu se prijaviti za više murala, ali, shodno pravilima, jedan umjetnik može biti izabran samo za jedan mural. Sredstva za materijal su obezbijeđena, kao i honorari za umjetnike. Prispjeli radovi koji nisu izabrani neće biti korišćeni u druge svrhe.

Pozivamo sve zainteresovane umjetnike i umjetnice da se prijave, a posebno se ohrabruju se umjetnici iz pomenutih opština da konkurišu za izradu murala u svom gradu.

Za prijavu je potrebno poslati kratak CV na engleskom, ilustraciju prethodnih radova (portfolio) i skicu/e za predloženi/e mural/e. Planirana površina murala je oko 4 x 4m, ali postoji mogućnost i za oslikavanje veće površine, pa se mole umjetnici koji se prijave na konkurs da imaju u vidu da će eventualno biti potrebno skicu prilagoditi raspoloživom zidu.

Prijave i/ili zahtjev za dodatne informacije svi zainteresovani umjetnici mogu slati na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Konkurs je otvoren do 15. avgusta 2023. godine, a izrada murala je planirana za mjesec septembar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar