Mornar sa Partizanom u nedjeljnom matineu

mornr partizan 13

Mornar je prvi dio sezone u ABA ligi završio sa četiri pobjede i devet poraza.

To je, s obzirom na dvije sjajne utakmice na početku, protiv Partizana u Baru i Cibone u Zagrebu, koje su Barani izgubili na jednu loptu, manje nego što se očekivalo. U stvari, Mornar je u zaostatku samo bod i to onaj koji je izgubio protiv Zadra u „Topolici“ kada se očekivala pobjeda, a stigao je zaslužen poraz. Osim Zadrana iz Bara su odnijeli oba boda samo „večiti“ rivali – Partizan i Zvezda.

Loša okolnost za ekipu barskog ABA ligaša jeste to što u nastavku sezone sedam puta gostuje i šest puta igra kod kuće, ali Barani znaju da ukoliko žele da stvari postave na svoje mjesto, negdje moraju da naprave „brejk“.

U Mornaru mirno dočekuju duel s Partizanom u Beogradu. Trener Đorđije Pavićević pretumbao je ekipu u odnosu na onu koja je počela sezonu. Lišio se usluga četvorice igrača Pantića, Krstića, Dikersona i Koraća, a doveo je Tejtuma, Pavića i Bakića. Ima namjeru da se u januaru još pojača, jer ističe da mu nedostaje pravi plej,vođa ekipe.

"Igraćemo u nastavku bez ustručavanja sa svim ekipama, od Crvene zvezde do Karpoš Sokolija. Riješeni smo da damo maksimum od sebe i sačuvamo ABA status. Utakmici s Partizanom prići ćemo kao onoj u Baru, snažno i agresivno svih 40 minuta. Pokušaćemo da dođemo do neizvjesne završnice, a onda je sve moguće", ističe trener Pavićević.

Marko Mugoša se istakao protiv Tenerifa, bio je najefikasniji u ekipi Mornara , neke trojke postigao je „s tribina“.

"Utakmice sa velikim regionalnim ekipa su uvijek izazov. Protiv Partizana nemamo šta da izgubimo. Nastojaćemo da se beogradskoj publici prikažemo u što boljem izdanju. Mislim da nam je forma u uzlaznoj putanji i da će još biti radovanja u taboru Mornara", kaže Mugoša.

Trener Pavićević može da računa na sve prvotimce, svi su zdravi i spremni da u glavnom gradu Srbije pruže maksimum.

Utakmica između Partizan NIS-a i Mornara igra se u nedjelju od 12,30 časova.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar