FOTO: Zadranima Jadranski derbi u Topolici

mronar zadar KK 13

Ni 104 postignuta poena nisu bila dovoljna Mornaru da dobije prvi jadranski derbi ABA lige ove sezone!

FOTO: Anto BAKOVIĆ


Mornar – Zadar 104:110 (23:34, 22:19, 20:23, 39:34)

Dvorana: Topolica Gledalaca: oko 1,500 Sudije: Jovičić, Kralj, Arsenijević

Mornar: Korać 2, Džons 30, Krstić 2, Radunović 10, Vujošević 2, Ćalić 2, Mijović, Dikerson, Elis 25, Hadžibegović 8, Mugoša 4, Voler 19.
Zadar: Vladović 8, Vraneš, Jelenković, Krajina 10, Jurica 8, Spaleta, Brzoja 10, Marinković 27, Barać 27, Ramljak 11, Vrzić, Mazalin 9.


Megdan dva najofanzivija sastava regionalne lige u dvorani Topolica završen je aplauzom ali namijenjenom gostujućoj ekipi. Zadrani su ga i zaslužili odličnom partijom u predstavi u kojoj su na obje strane mnogo bolje funkcionisali napadi, nego odbrane. Na ovom poslednjem planu, malo više zatajio je Mornar.

Samo podatak da smo primili 68 poena u dvije četvrtine, prvoj i poslednjoj, govori kako smo odigrali odbranu. U završnom period smo bili dobri u napadu, ali nakon prve smo bili u minusu od 11 poena koji nije bilo lako stizati. Upozoravao sam igrače da će ovo biti teška utakmica, da treba da zaborave sve što je do sada bilo. Uzalud! U prvoj četvtini smo razigrali rivala I poslije bili prinuđeni da jurimo rezultat”, komentarisao je nakon meča trener Mornara Đorđije Pavićević.

Gosti su od početka krenuli agresivno i već u 7. minutu se odlijepili na 12 poena razlike (9:21). U nastavku meča Mornar je neuspješno jurio priključak sve do završnice kada je uspio da priđe na 4 poena (90:94), ali ne i da učini sam finiš neizvjesnim.

U prvoj četvrtini nerješiva enigma za barane je bio centar Marinković, koji je samo u ovom period postigao 17 poena. U drugoj četvrtini razigrao se i Barać, ali je proradio i Eliskoji je u nekoliko navrata vukao svoj tim do 6 poena minusa. Zadrani su, međutim, imali spreman odogovr na svaki izazov koji je stizao iz redova Mornara. Kada bi se razigrao hadžibegović, uzvraćali su preko Krajine, kada bi proradio Radunović, raspucao bi se Vladović...

U poslednjoj četvrtini Džons i Elis su odigrali odlično u napadu i na trenutak činilo se da bi meč mogao da dobije triler završnicu.

Kad smo prišli na četiri koša razlike, umjesto da svako odmah preuzme svog igrače primili smo koš iz kontre. Igrači Zadra su tranziciono brzi i večeras su nam to na najbolji način demonstrirali”, prokomentarisao je Pavićević.

https://www.youtube.com/watch?v=VS37oehl2Q4

Poraz od Zadra stigao je u nevrijeme, nakon serije okršaja sa najboljim ekipama ABA lige i uoči duela sa Avelinom u FIBA ligi šampiona.

Ovo su teški porazi, ali pravi klub mora brzo da se konsoliduje i izvuče pouke. Mi nikoga u Baru ne možemo da dobijemo ukoliko ne pružimo stotinu odsto svojih mogućnosti. Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi, drago mi je što ih je barska publika i dočekala i ispratila aplauzom”, rekao je Pavićević.

Da je odbrana bila slaba karika u meču sa Zadrom složio se Ii Emir Hadžibegović .

Utakmicu je izgubila naša slaba odbrana. Falilo nam je i hrabrosti i čvrstine. Kad ovoliko koševa ekipa primi u svojoj dvorani onda ne može da očekuje ništa osim poraza”, rekao je bek Mornara.

{galerija}sport/2016/11/zadar{/galerija}

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar