Teniska liga opet u Baru

zrijebanje teniskaliga

Poslije jednogodišnje pauze, u Baru ponovo startuje gradska teniska liga, sedma po redu.

Organizaciju lige preuzima TK Bar i svi mečevi biće igrani na terenima klubana šetalištu Kralja Nikole počev od 14. novembra. Igra se, po pravilu svako sa svakim, prvih šest kola u ovoj, a preostala četiri u 2017. godini. Poslije završetka regularnog dijela, slijedi FINAL FOUR. Kao i svaki put, na kraju regularnog dijela sezone najbolji igrači po tablama biće nagrađeni individualnim priznanjima.

„Liga se namjenski organizuje od novembra do marta, jer kada počnu ljepši dani, nije teško stimulisati ljude da uzmu reket u ruke. Ove sezone napravili smo mnogo izmjena, odlučili smo se za kvalitet, pa imamo i manji broj učesnikama po ekipama, nego ranije. Mečevi će se igrati radnim danima, svi igrači imaju obavezu da odigraju jedan meč nedjeljno”, rekao je direktor lige Vojislav Dobrković.

Svaka ekipa broji po četiri igrača koji su, kao i ranije žrijebani u različite table i ekipe. Da bi neka ekipa ostvarila pobjedu potrebno je da makar tri igrača ostvare svoje pobjede u singlu. Kod krajnjeg rezultata 3:2 , računajući i dubl meč, pobjednik osvaja dva, a poraženi jedan bod, a kod rezultata 4:1 ili 5:0, uzima sva tri boda. Ako dvije ekipe imaju isti broj bodova, gleda se međusobni skor, a ako tri i više ekipa imaju isti broj bodova, onda se gleda gem količnik.

Mečevi u tablama dva, tri i četiri igraju se na sedam osvojenih gemova (jedan set), dok se, na zahtjev igrača, susreti na prvoj tabli igraju do devet osvojenih gemova.

„Dubl parovi u jednom timu, mogu biti igrači koji igraju na prvoj i četvrtoj ili drugoj i trećoj tabli. Dakle, ne može igrač sa prve biti u tandemu sa igračem koji je na drugoj ili trećoj tabli. Smatram da će upravo dublovi biti najneizvjesniji jer mnogi igrači iz četvrte table, na ovom nivou, nisu nikada igrali dubl i to će biti zanimljivo“, dodao je Dobrković.

Ove godine liga će biti pojačana i igračima iz drugih gradova Crne Gore (Budve, Ulcinja, Podgorice), a prema riječima Dobrkovića, posebnu pažnju privlači druga tabla.

„Mislim da će, kompletna, druga tabla biti jedna prava “ludnica”! Tu je veliki broj igrača koji već godinama unazad igraju jedni protiv drugih, pobjeđuju se međusobno, ali liga je ono pravo mjerilo i rezultati u ligi ostaju arhivirani, pa će svi oni, što bi novinari rekli, „izginuti na terenu“ za svoj tim“, istakao je Dobrković.

Kako se nakon žrijeba još uvijek ne znaju sponzori, odnosno imena timova, objavljujemo sastave ekipa sa numeracijom:

EKIPA BR 1 – Nikola Mijović, Branislav Bošković, Milan Škurić,

EKIPA BR 2 – Nermin Hodžić, Alen Đeljošević, Igor Perović, Jovan Bogićević

EKIPA BR 3 – Boris Mijović (Budva), Alen Sinanović, Elvir Velović, Dragan Čolaković

EKIPA BR 4 – Nemanja Radonjić, Marjan Lukić, Andrija Novaković, Mladen Strahinja

EKIPA BR 5 – Bogdan Stevović, Saša Bošković, Saša Durutović,

EKIPA BR 6 – Janko Aleksić, Aco Corić, Vadim Najdanov, Dušan Đuranović

EKIPA BR 7 – Tomaš Pejanović, Saša Stevović, Lazar Drašković, Dado Gluščević

EKIPA BR 8 – Vojislav Dobrković, Boris Mijović (Bar), Dušan Vujović, Filip Pejović

EKIPA BR 9 – Mladen Novović, Anton Najdanov, Saša Perović, Nenad Lekić

EKIPA BR 10 – Andrija Jovović, Željko Rolović, Goran Rešetar, Danilo Striković.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar