Pavićević: Nismo pošli sa bijelom zastavicom u Zagreb

mornar barr 14

I košarkaši Mornara i barska publika još jednom su se sportskoj javnosti predstavili u lijepom izdanju na utakmici trećeg kola FIBA Lige šampiona sa Mega Leksom, u “Topolici”.

Igrači su, predvođeni Tejom Volerom, odličnom igrom u posljednjoj četvrtini, uspjeli da vođstvo gostiju od deset razlike (70:60) preokrenu u veliki trijumf sa dva razlike (87:85), a desilo se nešto što se rijetko dešava u dvoranama regiona: publika je gromoglasnim aplauzom nagradila atraktivne poteze bisera srpske košarke Ognjena Jaramaza i Rada Zagorca. I uopšte publika u dvorani “Topolica” predstavila se, na početku ove sezone, u gospodskom izdanju – navija za svoje ljubimce, ali poštuje sve goste i, prije svega, uživa u dobroj košarci.

Košarkaši Mornara jutros su otputovali na zagrebačku mini-turneju, jer sjutra, u nedjelju, igraju sa Cedevitom, u okviru osmog kola ABA lige, a u srijedu će sa Cibonom odmjeriti snage u četvrtom kolu D grupe Lige šampiona.

U pogledu duela sa Cedevitom trener Barana Đorđije Pavićević nema previše iluzija:
“Da igramo sa Cedevitom sa početka takmičenja u ABA ligi, imali bismo neke šanse, ali Zagrepčani su napravili rez u pravom trenutku i od prosječne ekipe stali, po kvalitetu, uz rame Crvenoj zvezdi. Pokazala je to najbolje utakmica u Laktašima protiv Igokee koju su dobili sa 15 poena razlike. Mi utakmicu moramo otvoriti maksimalno angažovano kako ne bismo dozvolili domaćoj ekipi da se odlijepi i eventualno nam nanese katastrofalan poraz – ističe Pavićević.
Marko Mugoša je imao dobru rolu u meču sa Mega Leksom, kad se lomio rezultat pogodio je za tri poena i smireno realizovao dva slobodna bacanja. Pohvalio ga je i trener Pavićević.

“Drago mi je što sam doprinio pobjedi protiv veoma dobre ekipe Mege. Mi u Mornaru bodrimo sve vrijeme jedni druge, dišemo kao jedan i sasvim je nevažno ko će se istaći, bitno je da kao cjelina djelujemo kvalitetno i da osvajamo bodove. U Zagrebu nemamo šta da izgubimo, nastojaćemo da se u što boljem svijetlu predstavimo zagrebaćkoj publici koja zna šta je dobra košarka” – kaže Mugoša.

Što se tiče druge utakmice u Zagrebu trener Pavićević napominje da se niko neće oslanjati na utakmicu drugog kola ABA lige kada je Mornar bio na pragu pobjede u Zagrebu.

“Cibona će svim silama nastojati da popravi utisak u Ligi šampiona, imajući u vidu da joj dolazi Mornar koji je zamalo iznenadio prije mjesec dana u njenoj dvorani. Ukoliko izostane Ante Žižić naši izgledi rastu i to može da bude neizvjesna utakmica, ali, u svakom slučaju, dolazimo u Zagreb bez bijele zastave, sa željom da budemo na dosadašnjem nivou, ne računajući Ljubljanu i Tenerife – naglašabva Pavićević.

U ekipi Mornara i na zagrebačkoj mini turneji neće biti povrijeđenog Kola Dikersona.

Meču Zagrebu počinje u 19:00.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar