Ekipno prvenstvo barskih osnovnih škola u šahu

shah 1

U Osnovnoj školi “Jugoslavija”, u organizaciji ove škole i njenog profesora Milorada Đonovića, kao i Šahovskog kluba “Mornar”, održano je prvenstvo barskih osnovnih škola u šahu, u ekipnoj konkurenciji.

Prvo mjesto osvojila je OŠ “Jugoslavija”, sa 6 meč bodova i 10.5 poena, druga je bila OŠ “Anto Đedović”, sa 4 meč boda i 7 poena, treća OŠ “Blažo Jokov Orlandić” sa 2 meč boda i 4 poena i četvrta OŠ “Meksiko”, bez meč bodova i sa 2,5 poena.
Već u prvom kolu sastale su se dvije najbolje ekipe i tada je odlučen pobjednik turnira. OŠ “Jugoslavija” savladala je OŠ “Anto Đedović” sa 3:1. Marijan Šaltić je na prvoj tabli savladao Kuropteva, Luka Babović na drugoj Ćinćura, a Željko Vukmanović na četvrtoj Rujovića. Jedini poen za OŠ “Anto Đedović” osvojio je Potpara koji je na trećoj tabli bio bolji od Balše Lalatovića. Do kraja takmičenja obje ekipe upisale su po dvije pobjede, pa je pobjednički pehar pripao OŠ “Jugoslavija”.

Za šampionsku ekipu po tri poena su osvojili: Marijan Šaltić, Babović i Vukmanović, a 1,5 Marin Šaltić.

Turnir je sudio Zoran Popović, inače, prvotimac ŠK “Rumija”, a takmičenje je počelo minutom ćutanja u znak sjećanja na Slađanu Mijatović, profesoricu iz OŠ “Anto Đedović” koja je svake godine dovodila ekipu svoje škole na ovo uvijek lijepo i zanimljivo takmičenje.

shah 2

Da je Osnovna škola “Jugoslavija” perjanica među barskim obrazovnim ustanovama, kada je šah u pitanju, potvrđuje i nedavno prvenstvo ove škole na kojem je učestvovalo čak 28 igrača i na kojem je trijumfovala Divna Ratković sa 6 poena iz 7 partija. Talentovana Baranka nije mogla da brani boje svoje škole na ekipnom prvenstvu barskih osnovnih škola u šahu, jer je bila u Rijeci gdje je osvojila prvo mjesto na međunarodnom turniru u tenisu “Kvarner open” za teniserke do 16 godina, ostvarivši još jedan veliki uspjeh za barski sport.
M. V.

auto klime bakovic 1

jedro opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours 2020

Klime Baković

djokic

morsko dobro

Logo MPF

tobar