Sutorman ugostio najhrabrije bicikliste

daunhil 1

Kao što je organizator -Auto moto sportski klub “Sutorman”-i najavljivao, velika međunarodna daunhil trka “Sutorman DH 2016” bila je pravi spektakl, koji je još jednom potvrdio da samo najhrabriji vozači dvotočkaša nastupaju u ovom biciklističkom spustu.

 Na stazi Sutorman dugoj 1.800 metara, sa visinskom razlikom od 280 metara, pred više od 300 gledalaca nastupili su 30 takmičara iz Rusije, Slovenije, Crne Gore,  Srbije i Makedonije. Takmičenje je otvorio i učesnike i publiku pozdravio predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan, generalni sponzor takmičenja, koji je posebno istakao doprinos Aleksandra Trifunovića Trifketa u afirmaciji i razvoju ovog sporta u Baru i Crnoj Gori.

Prvi u  klasi “elita” bio je Slovenac Aleš Virtić, a drugi i treći bili su Rusi Evgenij Šipilov i Ivan Malahov . U klasi “masters” prvi je bio Makedonac  Goce Tanevski, a drugi i treći Crnogorci Aleksandar Trifunović Trifke i Boris Stijepović.

Prvo mjesto u kategoriji žena osvojila je čuvena ruska takmičarka Olga Šipilova .U klasi junior, prvi je bio Luka Gorgević iz Makedonije, drugi i treći Jovan Blesić i Desimir Dimović iz Srbije, a u klasi Men prvi je bio Mahmuti Levent iz Makedonije, a drugi i treći Miljan Prodanović i Nikola Radunović iz Crne Gore.

“Trka je protekla odlično, plašili smo se malo kiše, no, na sreću, nije je bilo. Na stazi je bilo nekoliko težih  padova zbog  čega su pojedini takmičari  morali  da  odustanu. Najteži pad, na sreću bez posljedica, doživio je moj sin Dragutin, zbog  težeg pada odustao  je Andrija Markovič iz kluba “Sutorman” kojem je lijeva ruka završila u gipsu, a zbog iščašenja vrata  odustao je Miloš Milićević iz novosadskog kluba “Full  control”. Odličnu vožnju u klasi Elita prikazao je najbrži Slovenac Aleš Virtič, drugi je bio Šipilov iako je doživio pad na stazi i defekt prednje gume ”, rekao je za Jedro Trifunović.

skok

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar