FOTO, VIDEO: Mornar slavio u gostima Partizanu!

Partiyan Mornar 9

Treći meč Mornara i Partizana ove sezone, treća pobjeda Barana!

Nakon dva trijumfa u Baru, ubjedljivom u okviru ABA superkupa i jednog u triler završnici, izabranici Mihaila Pavićevićaslavili su protiv slavnog rivala i u gostima:

Partizan - Mornar 93:98 (25:7, 25:30, 19:31, 24:30)

Partizan: Miler 16, Vilijams Gros 16, Tadić, Aranitović 8, Marinković 3, Tanasković 2, Veličković 11, Pecarski 6, Gavrilović 10, Andrić 15, Šalić 6.

Mornar: Pavićević, Ćalić, Mićović 16, Nidam 17, Mijović, Pavić, Vujošević, Mugoša, Ros 21, Vranješ 10, Bakić 8, Luković 26.

Barani su do senzacionalnog trijumfa stigli zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena u drugom poluvremenu, kada su pogodili 10 šuteva iza linije 6,75 metara!

Početak meča nije nagovještavao ovakav epilog. Gosti su nakon uvodnog koša za vođstvo za pet minuta primili 17 a nisu postigli nijedan koš. U 13. minutu razlika je narasla na 18 a u 17. mintuu i na 21 poen!

Nakon toga, Mornar je, međutim, iskoristio slabu odbranu "crno-bijelih" i već do 27.minuta stigao do preokreta (61:62). Uslijedila je izjednačena igra do završnice i sjajan finiš gostiju koje su do velikog trijumfa predvodili Luković i Nidam.

https://www.youtube.com/watch?v=USi0Xc4UySE

„U najavi utakmice sam rekao da dolazimo u Beograd da probamo da dobijemo Partizan. Nisam to rekao iz hira, nego sam znao da možemo da odigramo dobro i vjerujući u kvalitet i samopouzdanje koje je zaista strahovito napredovalo kod mojih igrača”, rekao je nakon meča strateg Mornara Mihailo Pavićević.

On je dodao da je njegov tim 15-ak minutabio bez igre..

„U prvom poluvremenu nismo postojali, 15 minuta nismo znali ni u odbrani ni u napadu šta da radimo. Jedino dobro je bilo što je Partizan rano počeo da slavi i dozvolio nam je da dođemo na 13 razlike. Na poluvremenu sam rekao igračima da je razlika na semaforu jedino dobro za nas, jer je 13 razlike u košarci ništa. Izbacili smo ih iz ritma, oni su počeli da promašuju, a mi da pogađamo. Srećni smo, jer se rijetko dešava da dobijete Partizan u Pioniru”, zaključio je Pavićević.

Trener Partizana Nenad Čanak priznao je da je poraz od Mornara "izuzetno težak i bolan".

"Malo je reći da je sramotno kada za tri četvrtine primiš 91 poen. Dešavaju nam se stvari koje ne priliče igračima Partizana. Na meni je najveća odgovornost, nisam iskontrolisao utakmicu. Nismo imali rješenja za Lukovića i opet nam se dešava da protivnik ima izuzetan procenat šuta za tri poena. To nije slučajno, nego je posljedica naše loše odbrane”, prokomentarisao je Čanak.

FOTO: ABA/Partizan NIS

{galerija}sport/2017/12/partizan{/galerija}

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar