Mornar nastavlja takmičenje u Fibakupu: Mađari prvi rival

mornar zvezda 15

Do kraja kalendarske godine Mornar igra tri utakmice: sa Solnokom iz Mađarske, sjutra veče, u svojoj dvorani, u okviru prvog kola “K” grupe, druge faze Fibakupa Evrore, kao i protiv Partizana 23. decembra u Beograda, i protiv Mege 30. decembra u dvorani “Topolica”, u okviru 13. i 14. kola ABA lige.

A od 5. januara kada gostuje FMP-u do do 12. februara kada će igrati poslednje, šesto kolo Fibakupa, sa Smokijem iz Minska u gostima, Mornar će odigrati deset utakmica, u Regionu i Evropi. U Mornaru, ipak, samo razmišljaju o narednoj utakmici. Prvi čovjek barske košarke, član stručnog štaba Mornara Đorđije Pavićević, najavljuje dobru utakmicu sa mađarskim predstavnikom:

"Potrošili smo se fizički i emotivno protiv Crvene zvezde, u utakmici u kojoj je zapravo najveći pobjednik bila košarka, a već sjutra igramo sa ozbiljnim protivnikom u nastavku takmičenja u Fibakupu. Solnok je ekipa za respekt, ali mi ukoliko mislimo da idemo dalje u Fibakupu moramo da dobijamo utakmice pred svojim navijačima. U dobroj smo formi, igraćemo bez opterećenja. Očekujem dobru, pravu utakmicu za uživanje i navijanje", ističe Đorđije Pavićević.

Centar Uroš Luković je protiv Zvezde odigrao možda i najbolju četvrtinu od kako je u Mornaru, jer Barani su najviše zahvaljujući njemu dobili prvih deset minuta 29:19.

"Utakmica sa Zvezdom je bila i prošla, idemo u susret narednim obavezama. Mislim da smo u usponu forme. Pokazalo se da nas pobjede u Fibakupu motivišu i za dobre partije u ABA ligi, pa bi lijepo bilo da trijumfom nad Solnokom najavimo put u Beograd i duel s Partizanom", kaže Luković.

Sjutrašnja utakmica u dvorani “Topolica” između Mornara i Solnoka počinje u 20 časova i 30 minuta.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar