Mornar u Skoplju: MZT u težoj situaciji

mornar cibona zg 5

Poraz od Cibone u solidno popunjenoj „Topolici“ došao je za Mornar u nezgodno vrijeme, pred gostovanje u Skoplju, ekipi MZT koja čvrsto drži začelje tabele ABA lige i duele sa Zvezdom u Baru i Partizanom u Beogradu. Sa druge strane, Mornar je do sada jedini brejk napravio u Ljubljani kada je savladao Petrol Olimpiju 67:64, iakoje u prethodnom kolu doživio poraz od FMP-a u svojoj dvorani. Navijači se nadaju da bi sada moglo nešto slično da se dogodi i da Mornar odmah niveliše neugodan poraz od Zagrepčana.


- U Skoplju je važna utakmica za obje ekipe, ali je, sigurno, veći pritisak na domaćim igračima. Ako izgube biće u izuzetno teškoj situaciji. Mi, opet, s manje opterećenja idemo da odigramo taj meč. Nadam se da možemo da se dovoljno mobilišemo i da iznenadimo MZT na njegovom terenu. U svakom slučaju, očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica, a dobro je što u Skoplje putujemo poslije pobjede u Fibakupu Evrope i plasmana u narednu rundu, jer takve pobjede podižu moral i samopouzdanje ekipe – kazao je pred put trener Mornara Mihailo Pavićević.

Mornar je u prošloj, debitantskoj sezoni u ABA ligi, oba puta savlafao MZT, u Baru je bilo 65:64, a u Skoplju 69:63. Zanimljivo je da su se i tada Barani i Skopljanci sastali na polovini i na kraju takmičenja. Tako će biti i ovog puta, s tim da je revanš u Baru, a prošle sezone, u kojoj se nadmetalo14 ekipa, bio je u Skoplju.

- Sudeći po prošlogodišnjim rezultatima između naše dvije ekipe, sjutrašnja utakmica bi trebalo da bude odigrana na mali broj poena. Ali, to ništa ne znači, kao ni to što smo dva puta slavili protiv Skopljanaca, svaka utakmica je priča za sebe. Znamo šta nam je činiti, recept za dobar rezultat jeste da od prvog minuta zaigramo agresivno i samopouzdano, kao, recimo, Cibona protiv nas. A vrijeme je i da nas posluži šut sa distance, posebno iza linije od 6,75 metara – ističe Vukota Pavić, koji je protiv Kataje Basket u srijedu u Baru pokazao da nije zaboravio da šutira „trojke“.

Trener Pavićević ima na raspolaganju svih dvanaest igrača, jer se Nemanja Vranješ oporavio.

Sjutrašnja utakmica između MZT Skoplja i Mornara počinje u 17 časova.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar