Mornar preko Istanbula otputovao u Porto, Igokea u mislima

mor porto 6

Košarkaši Mornara otputovali su danas prije podne u Porto, preko Tirane i Istanbula, gdje su sinoć prespavali.

U Portugalu ih očekuje meč četvrtog kola “C” grupe FIBA Evrokupa protiv domaćeg Porta. Portugalci imaju jednu pobjedu u prva tri kola, a Barani dvije. Ukoliko sjutra veče (21,30) savlada Porto, Mornar bi, s obzirom da je slavio u prvom meču u Baru (81:70), obezbijedio plasman u drugu fazu ovog takmičenja. Na tabeli “C” grupe, inače, vodi Kataja Basket iz Finske sa sve tri pobjede, dok je posljednji Kapfenberg Buls uknjižio sva tri poraza. Dvije prvoplasirane ekipe idu dalje.

U svakom slučaju, kako god da se završi sjutrašnja i preostale dvije utakmice u grupi, Barani su, već sad se to može reći, dostojno reprezentovali crnogorsku košarku na evropskoj sceni.

Trener Mihailo Pavićević na put je poveo svih 13 igrača koliko ih ima na raspolaganju. Njemu je, naravno, preča briga regionalna ABA liga.

"Od prve utakmice sa Portom krenula je naša mini serija pobjeda, jer smo poslije Portugalaca savladali Olimpiju u Ljubljani i Zadar kod kuće, i u međuvremenu Kapfenberg u Austriji. I ova utakmica s Portugalcima važna je za dodatno sticanje samopouzdanja. Ali, nigdje nema lakih rivala. Nas po povratku sa ovog napornog puta, a vraćamo se tek u petak popodne, očekuje važan duel sa Igokeom u našoj dvorani. Strah me malo da ovo putovanje ne ostavi traga pred tu utakmicu, jer nama su ključni mečevi sa rivalima poput Igokee. Protiv ekipa koje se bore za vrh tabele ABA lige, posebno u gostima, nemamo šta da izgubimo niti osjećamo bilo kakav pritisak, ali će pritiska svakako biti protiv Igokee kod kuće. Nadam se da ćemo uspjeti da se u onih nekoliko dana po povratku iz Porta oporavimo i uđemo spremni u duel sa Igokeom koji je mnogo bitan, uostalom, kao i svaka utakmica za nas kod kuće" kazao je Pavićević nakon crnogorskog derbija.

Utakmica između Porta i Mornara igra se sjutra, u srijedu, od 21,30 časova, dok je duel ABA lige Mornar : Igokea zakazan za ponedjeljak, 13. novembar, od 21čas.

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar