FOTO: Prvi crnogorski derbi pripao Podgoričanima

Buducnost M 2Nakon polufinala ABA spuerkupa, Mornar je poražen od Budućnosti i u prvom ligaškom susretu u regionalnom prvenstvu.

Na gostovanju u Podgorici, izabranici Mihaila Pavićevića nisu nadigrani ali je domaćin zaslužio šesti trijumf i odbranu liderske pozicije na tabeli ABA lige.

Budućnost – Mornar 79:70 (26:18, 16:15, 19:20, 18:17)

DVORANA: Morača SUDIJE: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Dragan Porobić

Budućnost: Ivanović 10, Su. Šehović 5, Barović2, Se. Šehović 8, Starovlah, Gordić 12, Bojić, Z. Nikolić 11, Gibson 10, Popović 2, Lendri 11, D. Nikolić 8.

Mornar: Hadžibegović, Ćalić, Mićović 19, Nidam 13, Mijović 4, Pavić 2, Vujošević, Mugoša, Ros 9, Vranješ 14, Bakić 2, Luković 8.

https://www.youtube.com/watch?v=xkzqHAw7FeY

Početak je najavljivao neizvjesniji meč jer su Barani kotrolisali i igru i rezultat sve do 7. minuta (15:18), kada je domaćin ušao u seriju 11-0 kojom je na kraju prve četvrtine stigao do osam poena razlike (26:18).

U drugoj dionici gledana je izjednačenija igra. U prvoj polovini ovog perioda Mornar je uspio da stigne i do izjednačenja (31:31), ali je Budućnost odmah uzvratila serijom 8-0 i na poluvrijeme otišla sa 9 poena razlike.

Početkom treće četvrtine Podgoričani su razliku podigli na 11 poena (44:33), u 23. minutu i na najbujedljivijih +17 (52:35). Mornar se,međutim, nije predavao ni nakon toga, već je serijom 8-0 u završnici četvrtine prišao na 54:48.

Uslijedio je period izjednačene igre koji je sa dvije trojke prekinuo Ivanović za novi bijeg Budućnosti na četiri minutaprije kraja (77:63), poslije čega više nije bilo povratka za Mornar...

"Čestitke protivniku na zasluženoj pobjedi. Ovaj meč je zavisio od njih, oni su kvalitetniji tim. Nijesam uspio ubijediti ekipu da uvijek ne pobjeđuje bolji tim. Bespotrebno se pravi pritisak crnogorskog derbija, to nas je malo sputalo. Bilo je praznog hoda i u odbrani i u napadu. Promjenom odbrane došli smo do rezultatske neizvjesnosti, ali u prelomnim trenucima kvalitetni igrači rivala su preuzimali odgovornost i poentirali. Čeka nas dugo putovanje za Porto, vraćamo se tek u petak i to nam pravi veliki problem. Strah me da će to ostaviti traga pred meč sa Igokeom. Šefard nije igrao jer je imao glavobolju i na terapiji je. Pred pauzu ćemo praviti analizu svih igrača i vidjeti da li nam i kakve nam akvizicije trebaju“, izjavio je nakon meča šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pajo Pavićević.

Sličan komentar čuo se i od centra Mornara Uroša Lukovića.

„Budućnost Voli je kvalitetan tim i zasluženo je pobijedila. Mogli smo im parirati, u Podgorici nijesmo odigrali na maksimalnom nivou. Vjerujem da se umor u igri odrazio, zbog dugog putovanja“, rekao je Luković.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=S9O0nDNwYgs

{galerija}sport/2017/11/budumornar{/galerija}

FOTO: ABA/Budućnost VOLI

CFStation baner 850x250 1

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar