Mornar na startu sezone gostuje šampionu

kosarka mor bud 4

Drugu sezonu takmičenja u ABA ligi košarkaši Mornara otvaraju utakmicom sa Crvenom zvezdom MTS u Beogradu, u nedjelju veče, od 21čas.

Barani ovaj šampionat započinju sa šestoricom novih igrača u odnosu na prošlu godinu. Pod vođstvom novog šefa stručnog štava Mihaila Pavićevića vrijedno su trenirali još od 7. avgusta. Prije Super kupa ABA lige odigrali su devet kontrolnih utakmica od kojih su osam dobili.

Onda su u četvrtfinalu Super kupa ubjedljivo savladali Partizan NIS i košarkaška euforija iz dvorane „Topolica“ brzo se prenijela na sve prijatelje sporta u Baru. Otrežnjenje je došlo vrlo brzo, u vidu tri poraza zaredom, od Budućnosti Voli u polufinalu Super kupa i od ruskog Avtodora u drugom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, i u Saratovu i u Baru.

O tome su braća Pavićević govorila igračima na sastanku poslije drugog poraza od Atodora, u revanšu pred barskom publikom. Mihailo je naglasio da su porazi dobri ukoliko se iz njih izvuku pouke, a pouke su da igrači moraju još jače da izgaraju na treninzima, posebno u fazi odbrane, dok je Đorđije istakao da su neuspjesi, ako je već moralo da ih bude, došli u pravo vrijeme, pred start ABA lige, u kojoj su favoriti Crvena zvezda MTS, Cedevita i Budućnost Voli, pa Cibona i Partizan, a svi ostali, uključujući i ekipu Mornara, boriće se za opstanak.

Pred gostovanje u Beograda šef struke Mihailo Pavićević kaže da nijedna ekipa u ABA ligi ne može da računa da je favorit protiv Crvene zvezde.

"Zvezda je drastično promijenila ekipu, stigli su novi igrači i trener, ali njene ambicije su uvijek šampionske. Koliko je „crveno-belima“ stalo do pobjede u prvoj utakmici u novoj sezoni govori i to što su tražili, i dobili, odlaganje meča za jedan dan kako bi mogli da igraju u svom hramu košarke, u dvorani „Pionir“. Domaćin je, u svakom slučaju, favorit, jer je možda i najkvalitetnija ekipa u ligi. Sa druge strane, Mornar rasterećeno ulazi u ovaj duel. Probaćemo da iznenadimo velikog rivala i iskoristimo eventualnu šansu ako nam se ukaže. Nezahvalno je davati prognoze, jer rezultat, objektivno, ne zavisi od nas, nego prvenstveno od Crvene zvezde. Istina, prva utakmica u novom šampionatu je specifična i u njoj favoriti uvijek ne pobjeđuju. Mi smo na proteklim utakmicama pokazali dva lica – na nekim smo igrali zaista dobro, a na drugim ispod svakog nivoa. Oscilacije u igri u ovom periodu su normalne i razumljive. Osim toga, imamo šest novih igrača koji su u završnoj fazi prilagođavanja na naš sistem igre, ali i na novu životnu sredinu. Moramo biti strpljivi i mi u stručnom štabu i naši vjerni navijači, jer sve što je brzo, to je i kuso. Nastojaćemo da Mornar iz utakmice u utakmicu igra sve bolje", poručio je trener Pavićević.

Kapiten Marko Mijović zna da njegovu ekipu u Beogradu očekuje težak meč.

"Crvena zvezda godinama ima velikih ambicija u Evropi, u Regionu i u svojoj zemlji. Na nama je da pružimo maksimum i da ispoštujemo sve što se dogovorimo i što trener od nas zatraži. A motiv nam ne nedostaje, uvijek je inspirativno igrati protiv Zvezde, aktuelnog šampiona ABA lige – kazao je Mijović.

Centar Radoje Vujošević ostao je u Baru pošto se još oporavlja od operacije stopala, a roster za premijerni meč u novoj sezoni ABA lige čine preostalih 12 igrača: novajlije Luković, Mićović, Vranješ, Nidam, Ros i Šepard i starosjedioci Mijović, Pavić, Bakić, Ćalić, Mugoša i Hadžibegović.

baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar