Bar i Banjaluka, braća po Rekreativu

4

Nakon Zdravka Mamića, Neleta Karajlića, predstavnika Barselone i drugih brojnih poznatih simpatizera FK Rekreativo status prijatelja kluba iz Banjaluke dobio je juče i predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan.

Delegacija Skupštine opštine Bar, naime, dvodnevni boravak u Banjaluci završila je posjetom Rekreativu, niželigašu iz naselja Česma poznatom u javnosti po brojnim humanitarnim akcijama, humoru i jedinstvenim navijačima ali i pristupu fudbalu oličenom u bukvalnom značenju imena ovog kluba.

Novaković je posjetu najpopularnijem niželigašu na prostoru bivše SFRJ završio iskoristio da uruči poklone za sedmočlanu porodicu Jovišić.
Sportska oprema, obuća i odjeća razveselili su petoricu dječaka, od kojih su trojica i članovi Rekreativa, kao i njihovu majku Sanju. 

"Moji dječaci vole sport, vole fudbal, klub im je blizu, i njihovi drugari tu treniraju i uživaju. Zasad su svi odlični u školi, tako da sam vrlo zadovoljna. Ovo nam znači mnogo, prvo ta pažnja gostiju, g. Čudića koji je dolazio kod nas i ranije, kao i g. Novakovića iz Crne Gore. Hvala im svima, prije svega na pažnji, a onda i na svemu ostalom“, rekla je Sanja Jovišić.

„Moram da priznam da se rijetko nalazim u društvu neke porodice sa petoro djece, a pogotovo porodice koja ima pet sinova i izuzetna mi je čest što sam danas ovdje s vama“, rekao je Novaković i obećao da će i na polugodištu ponovo obradovati male Jovišiće, ukoliko i dalje budu slušali roditelje i budu dobro učili u školi.

Novaković se tokom sastanka sa rukovodstvom i trenerima FK Rekreativo upoznao sa radom kluba, njegove omladinske škole i humanitarnim akcijama, a razgovaralo se i o mogućem povezivanju i saradnji sa klubovima u Baru.

"Mogu reći da sam jako zadovoljan posjetom fudbalskom klubu Rekreativo. Vidio sam da ljudi to rade ne iz materijalne koristi već iz nekih drugih pobuda. Samim tim, osjetio sam se kao svoj na svome, jer i ja sam čovjek koji voli humanitarni rad, vidio sam da se oni bave više humanitarnim radom nego nekim drugim materijalnim stvarim. Na mene su ostavili vrlo pozitivan utisak, djeca su zadovoljna treneri su zadovoljni, direktor kluba je zadovoljan, a samim tim i ja kao njihov gost sam prezadovoljan. Ja sam čovjek koji povezuje ljude. S obzirom da je u Baru, kao i svagdje u svijetu, fudbal najvažnija sporedna stvar i da sam čitav život u sportu i bavim se prodajom sportske opreme biće mi čast i zadovoljstvo da barski klubovi naprave saradnju sa Rekreativom i da ja kao čovjek koji sponzoriše pojedine klubove u Crnoj Gori napravim dvostruko zadovoljstvo – da naša djeca dođu u Banjaluku i upuznaju ju, a onda i djeca iz Banjaluke u Bar“, rekao je Novaković.

Predsjednik SO Bar je tokom posjete slavnom niželigašu sa Česme, "zadužio" dres Rekreativa koji mu je svečano uručio predsjednik Skupštine kluba Goran Arbutina.


Posjeta Rekreativu trebalo bi da bude nukleus buduće saradnje dva grada na planu sportskog turizma. što je najavio i potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka Saša Čudić istakao veliki potencijal u saradnji Bara i Banjaluke u oblasti sporta i turizma.

"Današnja posjeta je jedna u nizu i završnica posjete delegacije Skupštine opštine Bar Banjaluci. Kolega Talić i ja smo došli u FK Rekreativo da bismo na jedan način dali jasnu poruku da je rezime aktivnosti sa gostima iz Bara osim ekonomije, turizma i sport. Suština razgovora je bila da se iskoriste barski sportsko-rekreativni potencijali koji oni imaju kako bismo obezbijedili da naši banjalučki klubovi mimo turističke sezone, kada je nama zimska sezona koriste te potencijela za pripreme i da im se obezbijedi znatno povoljniji smještaj nego što je inače, kada je sav teret na klubovima. Zadovoljan sam posjetom, nadam se da će ovo preći u tradiciju i da ćemo uspostaviti partnerske odnose. Mi kao skupštinsko rukovodstvo otvorili smo mnogo tema sa našim gostima, ostaje sada da se to realizuje i mi ćemo to i učiniti. Današnja posjeta i uručenje poklona za porodicu Jovišiću je značajan gest koji podržavamo i zahvaljujemo se na tome predsjedniku skupštine opštine Bar, g. Novakoviću“, rekao je Čudić.

{galerija}sport/2017/9/rekreativo{/galerija}

baner

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar