Milačić podnio ostavku: Ne komentarišem kad nije ni Savez

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore je neočekivano ostala bez selektora – Vladimir Milačić je podnio ostavku, a Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore je danas usvojilo, uz “zahvalnost na svemu postignutom”.

 

Nije se, međutim, sve tako brzo izdešavalo kako bi se moglo zaključiti na osnovu saopštenja OSCG, u kojem se ne navode razlozi odluke Milačića, niti stoji kada je on tu odluku donio.

Milačić je ostavku usmeno podnio predsjedniku OSCG Cvetku Pajkoviću prije dvije sedmice, po povratku iz Francuske, sa drugog turnira Evropske lige, a onda je i pismeno obavijestio Savez, ne navodeći razloge.

“Koristim priliku da svima zahvalim na saradnji, a našoj reprezentaciji želim puno uspjeha u narednim takmičenjima”, pored podnošenja ostavke je stajalo u poruci Milačića.

Predsjednik OSCG Pajković nije htio da govori o tome šta mu je Milačić saopštio u telefonskom razgovoru.

“O razlozima ostavke morate njega da pitate”, rekao nam je Pajković, i nije isključio mogućnost da naredni selektor, koji se mora brzo pronaći, bude i stranac.

Ni Milačić nije želio javnosti da obrazloži svoju odluku.

“Nema potrebe bilo šta da komentarišem i obrazlažem, kad već nije Savez. Podnio sam ostavku, ona je moj lični čin, i to je to”, rekao je “Vijestima” Milačić, i naglasio da njegova odluka, kako se spekuliše u odbojkaškim krugovima, nema veze sa odnosom sa ekipom ili nekim igračicama, sa kojima je, kako kaže, imao odlične odnose.

Milačić, ubjedljivo najtrofejniji crnogorski trener u ženskoj odbojci, na mjesto selektora Crne Gore vratio se 25. februara 2014. godine.

Njegov drugi odlazak sa klupe reprezentacije je iznenadio kao i prvi, prije devet godina, nakon tek jedne akcije (Univerzijada u Rijeci), a poslije manje od godine na kormilu, a otišao je kada je čuo da se sprema dolazak turskog trenera Nejata Sančaka.

„Kad sam čuo da dolazi, digao sam ruke od svega. Još nisam dobio odgovor ko je tada doveo Sančaka“, rekao je na Skupštini OSCG 2014. godine Milačić.

Prvi selektor odbojkašica u nezavisnoj državi je u svom drugom mandatu je vodio reprezentaciju skoro dvije i po godine.

Dva puta je sa reprezentacijom prošao prvu rundu kvalifikacija za EP, ove godine uz dosta sreće (kao najbolja drugoplasirana selekcija). Prije dvije godine ekipa nije mogla dalje od druge runde, nova šansa je u septembru, uz novog selektora.

U ovogodišnjem debitantskom nastupu u Evropskoj ligi, naša selekcija je zauzela 4. mjesto u grupi, uz skor dvije pobjede i četiri poraza.

Prošle godine je vodio našu selekciju do zlatne medalje na Igrama malih zemalja na Islandu.

(TEKST I FOTO: Saša Jončić, VIJESTI)

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar