Mornar u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Košarkaški klub Mornar učestvovaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, takmičenju koje organizuje Fiba, kazao je za „Vijesti” trener kluba iz Bara Đorđije Pavićević.

 

Barani su dobili poziv KSCG da nastupe u novooformiranom Fibinom takmičenju, koje će ove sezone brojati 32 kluba.

„Prihvatili smo poziv da učestvujemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovo je veliki uspjeh za Mornar, grad Bar, imamo šansu da igramo dva velika takmičenja ove sezone ABA ligu i FIBA Ligu šampiona. Postoji mogućnost da budemo domaćini jedne od kvalifikacionih grupa, jer Bar ispunjava sve uslove za to. Želim da se zahvalim KSCG, koji nam je pomogao da učestvujemo u kvalifikacijama“, kazao je za „Vijesti“ Đorđije Pavićević.

Mornar će rivala u kvalifikacijama saznati nakon žrijeba u Minehnu 21. jula, a mogući protivnici u, litvanski Juventus, Kataja iz Finske, Igokea, Rilski iz Bugarske, Tsmok (Belorusija), Groningen (Holandija), Tartu (Estonija), Oradea i Kluž (Rumunija), Prievidza (Slovačka), Baken (Danska), Sedertalje (Švedska), Porto i Benfika (Portugalija) i AEK (Kipar).

Ako preskoče prvu prepreku, mogući rivali u drugom kolu kvalifikacija su Lukoil (Bugarska), Solnok (Mađarska), Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Ironi Naharija (Izrael), Usak (Turska), Vareze (Italija) ili Ludvigzburg (Njemačka).

Pored Mornara u Ligi šampiona iz ABA lige učestvovaće Cibona (koja se izborila za direktan plasman), i Igokea, koja će kroz kvalifikacije, pokušati da se domogne grupne faze takmičenja.

Sezona u Fibinoj Ligi šampiona počinje 20. oktobra.

(Izvor: VIJESTI)

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar