Evropska nedjelja sporta 2022

sc djeca 1

Sekretarka za kulturu, mlade i sport u Opštini Bar Irina Dabović ukazala na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću.

Opština Bar obilježila je „Evropsku nedjelju sporta 2022“ sportskim događajem koji je okupio djecu i mlade različitih uzrasta, brojne sportske rekreativce kao i afirmisane sportiste sa ciljem ukazivanja na značaj bavljenja sportom.

VIDEO: https://youtu.be/y403QKId7OY   

Na platou ispred sportske dvorane Topolica, najmlađi članovi sportsko-rekreativnog društva „Živimo zdravo Bar“, sportisti karate kluba „Bar“, rukometnog i atletskog kluba „Mornar“, kros fit kluba „CF Station“ i i rekreativci društva za sportsku rekreaciju „Prijatelji“ zajednički su uzeli učešće u raznim sportskim i rekreativnim aktivnostima i na taj način promovisali osnovne ideje ove manifestacije- fizičku aktivnost i zdrave stilove života.

Manifestaciju je posjetio i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević koji je istakao zadovoljstvo spremnošću sportista, rekreativaca i najmlađih sugrađana da se priključe ovakvim događajima pokazujući tako da je, uz infrastrukturu koju posjeduje i na čijem se unapređenju aktivno radi, Bar sa razlogom prepoznat kao grad sporta.

Okupljene je pozdravio i Amel Tuka, gost AK „Mornar, proslavljeni atletičar i reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvajač brojnih priznanja i medalja koji je proglašavan jednim od najboljih atletičara Balkana.

Sekretarka za kulturu, mlade i sport u Opštini Bar Irina Dabović ukazala je na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću ne samo ove nedjelje, već tokom cijele godine ističući da sport predstavlja izvor radosti za pojedinca i za zajednicu te da se svakodnevnom fizičkom aktivnošću poboljšavaju zdravlje i otpornost organizma.

Evropska nedjelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije i obilježava se svake godine od 23. do 30. septembra, a ovogodišnje izdanje organizovano je u okviru teme „Fizička aktivnost kroz inkluziju i jednakost“.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar