Bar dobio teretanu na otvorenom

teretanasumice 6

Nova teretana na otvorenom u Baru otvorena u parku "Šumice" za vježbe rekreativaca i sportista

U rekreativnom parku "Šumice" završeni su radovi na postavljanju teretane na otvorenom. Investicija je vrijedna blizu 43.000 eura, a finansirana je iz budžeta Opštine Bar.

Video, predsjednik Opštine: https://youtu.be/TikpFR8Iii0
Video, izvođač firma Explorer: https://www.youtube.com/watch?v=1k79LOEYmp4
Video, rekreativac Nikola: https://youtu.be/LG-Z1Dtr5Uw

Radovi, koje je izvodila firma "Explorer", podrazumijevali su uklanjanje postojećih sprava, uređenje i pripremu terena te postavljanje novih, modernih, sprava koje su urađene po propisanim standardima za vježbanje na otvorenom. Isto tako, postavljena je i nova LED rasvjeta koja će osvijetliti ovaj prostor i omogućiti vježbanje i u večernjim satima.

„Osluškujući potrebe naših sugrađana, svih generacija i profila, nastojali smo da odgovorimo na ono što su zahtjevi i potrebe. Tako smo se odlučili da krenemo u pravcu realizacije ovog značajnog projekta za sport, odnosno rekreativce grada Bara. Upravo ovdje, u ovoj već itekako prepoznatoj zoni za rekreaciju smo instalirali jedan savremen i moderan poligon za vježbanje, sa spravama koje su sa „Antivandal“ sertifikatom firme „Be strong“. Predstavlja veliko zadovoljstvo što su reakcije onih koji koriste ove sprave više nego pozitivne.", istakao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

teretanasumice 2

On je poručio da su radovi počeli 28. aprila i trajali su 15 dana, kako je bilo i predviđeno te da je ovaj poligon sada u punoj funkciji. “Ono što predstavlja dodatnu vrijednost jeste to što smo kroz instalaciju ovih rekreativnih sprava za vježbanje uspjeli da realizujemo i javnu rasvjetu, te će ovaj poligon moći da se koristi i u večernjim satima. To je značajno i za pripreme samih sportista, naročito u ovim danima kada se trenažni proces seli iz zatvorenih prostora na otvorene. Bar kao grad sporta ima itekako šta da ponudi i u dijelu sportske infrastrukture, i ovih dana bili smo u prilici da ugostimo po prvi put IPA igre u našem gradu, što je samo još jedna od potvrda da naš grad raspolaže sa značajnim potencijalima u dijelu sportskog turizma. Ovo će biti samo jedan od sadržaja koji će pružiti dodatnu vrijednost i stvoriti jasne pretpostavke za zdrave stilove života." kazao je predsjednik Opštine.

Uređenjem ovog prostora podiže se kvalitet vježbanja, ali i bezbjednost svih koji koriste sprave, što će učiniti da "Šumice" budu atraktivnije za sportiste i rekreativce. "Pratićemo i dalje ono što su zahtjevi naših sugrađana, i nastojati da možda sa sličnim projektima krenemo u pravcu realizacije i na drugim lokacijama, gdje to građani budu tražili.", poručio je Raičević.

Lazar Đurović iz kompanije “Explorer”, koja je generalni zastupnik za „Be strong“ za sprave na Balkanu rekao je da su sa novim spravama koje imaju najbolji kvalitet obzbijedili rekreativcima, kao i ljudima koji se aktivno bave fitnesom da mogu da treniraju i rade na sebi i svom zdravlju. “Očekujemo nove ljude koji će krenuti da se bave fitnesom u Baru, stoga nastavljamo cijelom Crnom Gorom da širimo dobru energiju i zdrav duh.“ kazao je on.

teretanasumice 1

Nova teretana na otvorenom okupila je veliki broj rekreativaca i sportista koji su iskazali svoje zadovoljstvo ovim projektom koji im je obezbijedio mnogo lakše i efikasnije trenažne procese na jednoj od najljepši zelenih oaza u gradu.

 

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar