Barski vrtić bogatiji za dvije vaspitne jedinice

vrtic new

Otvoreni „Cvrčak“ i „Sunčica“.

Svečanim programom koji su pripremile vaspitačice i mališani iz više vaspitnih jedinica JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“ u Baru su danas zvanično počele sa radom dvije nove vaspitne jedinice – „Cvrčak“ u naselju Ilino i „Sunčica“, koji je smješten u stambenom kompleksu Soho City.

Otvaranjem nove dvije vaspitne jedinice ujedno je riješen problem listi čekanja, te barski državni vrtić broji 17 objekata, sa 1414 djece koji redovno borave u vrtiću. 

„Ove školske godine slavimo veliki jubilej, 104. godine postojanja predškolstva u Baru. Naša predškolska ustanova je od danas bogatija za dvije vaspitne jedinice, čime se broj naših objekata povećao na 17, a broj vaspitnih grupa na 53, od Virpazara do Ostrosa u kojima je je smješteno 1414 djece“, kazala je na svečanosti direktorica JPU Vukosava Ivanović Mašanović Ivana Milenković.

Ona je posebnu zahvalnost iskazala ministarki prosvete nauke i inovacija, prof.dr Anđeli Jakšić Stojanović, kao i predsjedniku opstine Bar Dušanu Raičeviću, na dodatnom angažovanju u iznalaženju rešenja za prevazilaženje problema sa nedostatkom prostornih kapaciteta na području barske opštine za boravak djece predškolskog uzrasta.

Takođe, na značajnoj pomoći zahvalila se i vlasniku firme B2Bar, „ali i trudu, elanu i vrednoći zaposlenih, koji su se potrudili da u kratkom vremenskom roku ovaj prostor zablista i prilagodi se našim najmlađim sugrađanima. Saradnik vrtića ispred ove firme je bila gospođa Marija Vitić, kojoj je uručen prigodan poklon.

„Jednaku zahvalnost na podršci upućujemo vlasnici i zaposlenima iz Soho-a, u kojem je smještena naša druga vaspitna jedinica koju danas otvaramo. Na kraju, pozivam vas da uživate u priredbi vjerujući da će mališani vrlo skoro učestvovati u umjetničkom programu upriličenom povodom otvaranja našeg novoizgrađenog vrtića“, kazala je Milenković.

 Sekretar Sekretarijata za kulturu Srđan Lekić podsjetio je da je lokalna uprava shodno ugovoru o donaciji potpisanim sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija sa ciljem stvaranja uslova za sveobuhvatan prijem i smještaj djece predškolskog uzrasta obezbijedila novčana sredstva u iznosu od 30 hiljada eura. 

„Prostorije vrtića i drugih obrazovnih ustanova nisu obični prostori već predstavljaju oaze u kojima se naši najmlađi osjećaju sigurno, socijalizuju, jačaju, navikavaju, navikavaju na društvo, uče se disciplini, dijeljenju i istovremeno i istovremeno pokazuju svoju kreativnost“, kazao je Lekić i najavio podršku Opštine i za dalje inicijative i projekte.

Nakon svečanog dijela, uslijedio je koktel za zvanice, roditelje i osoblje JPU Vukosava Ivanović Mašanović.
Izvor: Primorski.me / Sonja Jovanović

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar