Najava: PATODIGITAL HR-BA-ME00104

bolnic okk

Opšta bolnica Bar vodeći je partner na projektu PATODIGITAL.

Projekat PATODIGITAL HR-BA-ME00104 je odobren za finansiranje u okviru prvog poziva Interreg VI-A IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027.
Projekat, saglasno pravilima poziva doprinosi jačanju zdravstvenog sistema u ciljanim oblastima tri zemlje, kroz unaprijeđenje rane dijagnostike bolesti digestvnog trakta, korišćenjem savremenih protokola i digitalnih alata za histopatologiju. Uz podršku edukovanog medicinskog osoblja i dobro opremljenih histopatoloških laboratorija (projekat predviđa nabavku opreme i organizovanje edukacija za ljekare i medicinske sestre/tehničare).
Posebno je važno što će se u toku trajanja projekta uspostaviti saradnja zdravstvenih institucija u partnerskim zemljama, na način da će putem digitalnih alata i uvođenjem telepatoloških dijagnostičkih procedura biti omogućen zajednički rad ljekara histopatologa iz različitih institucija i dobijanje konzilijarnog mišljenja u određenim slučajevima kada je to neophodno.
Od posebnog značaja za JZU OB Bar je što će kroz projekat biti unaprijeđeni infrastrukturni kapaciteti, kroz izgradnju savremenog objekta koji će ispunjavati sve neophodne uslove i standarde za potrebe savremene histopatološke laboratorije.
Ukupna vrijednost projekta: 2.055.220,18, od čega je 85% finansirano iz EU sredstava, što iznosi 1.746.937,14 eura.
Trajanje projekta je 30 mjeseci, i očekivani datum završetka je februar 2027.

Pocetna konferenciju projekta PATODIGITAL će se održati 25.10.2024. godine, u 12 časova u konferencijskoj sali hotela ,,Princess" Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar