Traže se autentično riješenje - konkurs ponovljen!

dom maslina

Kuća Maslina-Stari Bar traži znak i logotip društva.

Saopštenje prenosimo integralno...
Komisija za odabir idejnog rješenja znaka i logotipa društva sa ograničenom odgovornošću "Kuća maslina" DOO Bar zaprimila je devetnaest prijava, odnosno idejnih rješenja znaka i logotipa za Društvo sa ograničenom odgovornošću „Kuća maslina“ Bar, koje su uspješno prošle administrativno-tehničku kontrolu, kako je zaključeno na sjednici Komisije, održanoj 19.06.2024. godine.
Međutim, predmetna Komisija je jednoglasno donijela odluku da ponovi Javni konkurs za izradu znaka i logotipa društva, s obzirom da nijedno idejno rješenja nije bilo dovoljno autentično, jedinstveno i originalno da bi bilo proglašeno za pobjedničko, odnosno da bi bilo usvojeno kao logotip „Kuće maslina“, multifunkcionalnog krovnog centra za sve maslinare Crne Gore.
Koristimo priliku da se zahvalimo svim aplikantima što su uzeli učešće u prvom Javnom konkursu za izradu znaka i logotipa Društva sa ograničenom odgovornošću „Kuća maslina“ u Baru i ohrabrujemo ih da svoje ideje dorade, u skladu sa instrukcijama novog Javnog poziva, ili prijave posve nova, inovativna i kreativna grafička rješenja i ponovo uzmu učešće na Javnom konkursu.
Cilj Javnog konkursa je da se dobije kvalitetno i autentično rješenje znaka i logotipa društva, a potrebno je da isto bude originalno i jedinstveno, da odražava simboliku masline i maslinovog ulja, multifunkcionalnosti objekta „Kuće maslina“ kao centra razvoja crnogorskog maslinarstva. Neophodno je da idejno rješenje znaka simbolizuje djelatnost „Kuće maslina“ i tradiciju bavljenja maslinarstvom u Crnoj Gori, te da sa odgovarajućom grafikom bude adekvatan reprezent „Kuće maslina“ u Crnoj Gori i u inostranstvu.
Apelujemo na sve zainteresovane građane Bara i Crne Gore da uzmu u obzir primjenjivost grafičkog rješenja na poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima u okviru „Kuće maslina“ d.o.o., te naročito mogućnost korištenja istog u cilju brendiranja maslinovog ulja i proizvoda od maslina koji će nastajati u proizvodnom pogonu predmetnog društva, te vidljivost i uklopljenost logoa na štampanoj etiketi za navedeni proizvod. Takođe, savjetujemo sve kandidate da na adekvatan način inkorporiraju lokalne i/ili nacionalne simbole, s obzirom da je „Kuća maslina“ društvo sa ograničenom odgovornošću koju je osnovala Skupština opštine Bar, a izgrađena je zahvaljujući Opštini Bar, Upravi za kapitalne projekte i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Na posljetku, poručujemo svim kreativnim ljudima da razmišljaju o arealu geografskog rasprostranjenja masline u našoj zemlji, te da grafička rješenja prezentuju na autentičan način koji će sjediniti tradicionalno maslinarstvo u primorskom dijelu zemlje i savremeni uzgoj masline u centralnom i kontinentalnom području Crne Gore.
Ponovljeni Javni konkurs za izradu znaka i logotipa društva sa ograničenom odgovornošću „Kuća maslina“ Bar objavljen je dana 24.06.2024. godine, traje osam radnih dana i rok za pristizanje konkursnih radova je 03.07.2024. godine.
Radovi moraju biti poslati anonimno i imati poštanski pečat sa datumom i vremenom predaje, sa naznakom „Prijava na Javni konkurs za izradu idejnog rješenja znaka i logotipa „Kuće maslina“ – Ne otvarati“. Nagradni fond za pobjedničko grafičko rješenje iznosi 1.000,00 eura.
Za više informacija o propozicijama Javnog konkursa budite slobodni da se obratite menadžmentu „Kuće maslina“ d.o.o., pozivom na broj telefona 068/284-058, upitom na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili posjetom website preduzeća www.kucamaslina.me.
S poštovanjem,
KUĆA MASLINA DOO BAR
dr Marija Markoč, v.d. izvršnog direktora
+382 68 284 058

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar