Nenezić: O LNG-u i TE sa ministrom Mujovićem i potpisnicima Memoranduma

BANNeeeeeN 

Saopštenje Predsjednika Skupštine opštine Bar.

Imajući u vidu visok stepen interesovanja najprije građana Bara, a potom i svih zainteresovanih strana, predsjednik Skupštine opštine Bar, Branislav Nenezić, je za sjutra sazvao kolegijum predsjednika Skupštine čija tema je predstojeći sastanak odbornika Skupštine opštine Bar sa predstavnicima nadležnog ministarstva i predstavnika kompanija potpisnica Memoranduma o razumijevanju o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane u opštini Bar.

Kao rezultat razgovora između ministra energetike i rudarstva u Vladi Crne Gore, prof. dr Saše Mujovića, i predsjednika Skupštine opštine Bar, Branislava Nenezića, dogovoreno je da se 09. maja održi sastanak odbornika Skupštine opštine Bar sa ministrom Mujovićem i predstavnicima kompanija Enerflex Energy Systems, Olin Wethington i Wethington Energy Innovation koje su potpisnice Memoranduma o saradnji iz 2023.godine, kojim se planira izgradnja LNG terminala u Luci Bar. To je dogovoreno nakon prošlonedjeljne sjednice SO Bar, na kojoj je jedan od zaključaka odbornika u lokalnom parlamentu bio vezan za ovaj projekat. Naglašavamo činjenicu da se radi o izuzetno značajnom pitanju za budućnost razvoja našega grada.
Čelnici resornog ministarstva i kompanija će u periodu od 08. do 10. maja biti u posjeti Baru i AD “Luka Bar”.

Na ovaj način dobićemo priliku da čujemo argumente svih zainteresovanih strana, pri čemu kao i do sada ostajemo duboko posvećeni ideji da se u ovom procesu, kao i svim sličnim procesima, moraju poštovati zakoni države Crne Gore i standardi u oblasti zaštite životne sredine, gdje lokalna zajednica može dati nemjerljiv doprinos, sa jasnom porukom da se stav građanki i građana Bara mora čuti, uvažiti, i da sve, u krajnjem, zavisi upravo od njih i da se odluka mora donijeti u Baru.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar