Psi nisu broj!

psi u azilu

Volonteri, zaštitnici životinja u posjeti azilu na Kufinu.

Dogovoren način kako da se saradnja volontera I uposlenika u azilu konkretizuje.

azzzill br
Otvaranje skloništa za nezbrinute životinje u Baru oberučke je prihvaćeno kao jedna od karika u riješavanju problema napuštenih pasa.  Ali… Početni optimizam da će saradnja volontera I zaposlenih biti za primjer ostalim azilima u okruženju, vremenom je nestajao.

Zato je 25.decembra 2023. , grupa volontera posjetila azil na Kufinu.
U otvorenom I jasnom razgovoru sa upravom I zaposlenima, volonteri su ukazali na opasne propuste koji su uočeni u radu. Prisutni volonteri su sklonili i pomogli stotinama pasa sa naših ulica. U njih su uložili ogroman trud, vreme, novac I bezgraničnu ljubav I saosećanje. Zato zahtevaju I od zaposlenih u Azilu da im dobrobit životinja bude jedini motiv zašto su se prihvatili posla u azilu.
Nedopustivo da se ishitreno uspavljuju psi bez šanse da im se pruži prilika za izlečenje. Nedopustivo je I neopravdano da se sterilisani I kastrirani psi ne vraćaju na lokacije sa kojih su uzeti. Nesmotreno je da se sterilisani I vakcinisani psi sklanjaju iz određenih dijelova grada, samo, zato što ih tu ne žele da vide oni građani koji ne vole životinje. Evidencija o veterinarskom pregledu mora biti ažurnija I preciznija. Psi ne smeju da budu gladni kada su magacini puni hrane.
Više puta je naglašeno da je jučerašnja posjeta volontera azilu dobronamjerna I prijateljska. Psi nisu broj. Psi koji se nađu na ulici u svakom volonteru imaju zaštitu a volonteri zahtevaju da je imaju I od zaposlenih u azilu.

azilli
Juče je dogovoren način kako da se saradnja volontera I uposlenika u azilu konkretizuje. Azil je dobio drugu priliku da pokaže da se može I mora drugačije odnositi prema psima koji su ne svojom voljom prepušteni ulici.
Volonteri imaju ogromno iskustvo, volju I želju da pomognu a azil materijalno tehničke uslove koji će pomoći da se problem napuštenih pasa rešava na obostrano zadovoljstvo.
Ako se ne otklone uočeni propusti I zaposleni ne budu spremni na učenje I konkretnu saradnju sa volonterima, volonteri ne isključuju mogućnost radikalizacije iskazivanja svog nezadovoljstva odnosom zaposlenih I stanjem u azilu, saopštila je grupa aktvista nakon posjete azilu.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar