Decembar u OŠ „Anto Đedović“

kolazzz

Aktivnosti u znaku dobrih djela.

U Osnovnoj školi „Anto Đedović“ mjesec decembar je mjesec dobrih djela. U cilju implementacije programa „Moje vrijednosti i vrline“ timski su realizovane brojne aktivnosti.
Kako bi bili uključeni svi učenici i nastavnici osmišljene su i realizovane aktivnosti u okviru sva tri ciklusa.
Sa učenicima prvog i drugog razreda urađen je video prilog na temu „Vrline“ po ugledu na dječiju emisiju „Kefalica“. U ulozi „TV ekipe“ bili su učenici koji su članovi Učeničkog parlamenta.
Učenici trećeg, četvrtog i petog razreda sa svojim učiteljima pisali su stihove o vrlinama. Izdvojeni su najbolji stihovi, napisana je zajednička pjesma, a prof. muzičke kulture Radmila Otašević i Marko Bulatović, prof. razredne nastave rade na kompoziciji i aranžmanu pjesme za koju je u planu da se realizuje spot.
U okviru predmetne nastave, predstavnici Učeničkog parlamenta kreirali su „Kutiju dobrih djela“ za koju su na časovima odjeljenjske zajednice pripremili primjere dobre prakse odnosno nečije najbolje djelo ili postupak. Po izboru učenika Učeničkog parlamenta, istakla se učenica VI-4 Staša Drašković, koja je kako je neko od njenih drugara iz odjeljenja primijetio „pomogla svim novim učenicima koji su došli u njihovo odjeljenje, lijepo ih dočekala, pomogla im da im savladaju nastavno gradivo.“ Staši je u ime škole prigodan poklon uručen na sastanku Učeničkog parlamenta, kao i učeniku VII-3 Mihailu Sjekloći, za kojeg su drugari napisali da „često donese osim za sebe užinu i za drugare koji nemaju.“
Svi primjeri koji su se našli u kutiji, a bilo ih je mnogo potvrđuju da djeca njeguju najljepše ljudske osobine kao što su poštenje, empatija, zahvalnost i sl. i prepoznaju ih kod svojih drugara.

Na inicijativu Učeničkog parlamenta čijim radom koordiniraju Nikola Dukić, prof. i Vlatka Gažević Marković, pedagoškinja, sprovedena je akcija prikupljanja osnovnih prehrambenih proizvoda (brašno, ulje, šećer, tjestenina, pirinač i drugo) .
Putem javnog obavještenja učenici su pozvani da prema svojim mogućnostima doniraju gore pomenute proizvode. Odziv je bio veliki, a prikupljene namirnice učenici su su u pratnji profesora Nikole Dukića, Dragane Vukčević i Dragane Gvozdenović predali u prostorije NVU Žene Bara.
U školskoj sali za članove kolektiva, Aktiv profesora fizičkog vaspitanja organizovao je humanitarni turnir u stonom tenisu. Ulaznica za turnir bila je igračka ili novogodišnji paketić koji će biti donirani u humanitarne svrhe.
Humanost je jedna od najvrednijih ljudskih osobina. Ne moramo biti odrasli, ne moramo biti geniji niti imati mnogo novca da bismo bili humani.
Direktor škole Miloš Pantović izrazio je zadovoljstvo i zahvaljuje se svima koji su doprinijeli da se sve aktivnosti uspješno sprovedu, napominjući da su nam djeca još jednom pokazala da ih krase najljepše ljudske vrline.

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

reklama

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar