Balkansko arhitektonsko bijenale

skicce 

Balkansko arhitektonsko bijenale (BAB) počelo je u beogradskom bioskopu „Balkan” i trajaće do 16. decembra.

Na ovoj petoj manifestaciji izloženo je više od 350 radova autora iz balkanske regije.

Manifestaciju ima za cilj da okupi i umreži istaknute autore iz srodnih oblasti urbanizma, arhitekture i dizajna iz različitih, ali regionalno povezanih sredina.

– I na ovom polju se potvrđuje da je Beograd centar regiona i upravo ova arhitektonska produkcija koju imamo u glavnom gradu polako postaje primer za sve zemlje u okruženju. Imamo više vrednih arhitektonskih ostvarenja nego što se to može videti u Sloveniji i Hrvatskoj i siguran sam da ćemo u narednim godinama imati priliku da vidimo dalju afirmaciju arhitektonske struke u Srbiji. Dokaz za to je i veliki broj konkursa koje raspisuju Grad Beograd i Republika Srbija, pre svega za javne objekte. Ponosan sam na ono što smo uradili između dva bijenala, kao i na ono što će se tek desiti u narednim godinama u postupcima koje sprovodimo u Beogradu – istakao je Marko Stojčić, glavni gradski urbanista, prilikom otvaranja Bijenala.

Projekti iz Bara na Balkanskom arhitektonskom bijenalu...

Na ovogodišnjem Balkanskom arhitektonskom bijenalu koje se održava u Beogradu izloženo je nekoliko arhitektonskih rješenja koja se realizuju na teritoriji opštine Bar. Ovi projekti zaslužili su posebnu pažnju žirija i publike dok je jedan rad i nagrađen.
Na bijenalu su izloženi arhitektonski projekti Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama koji gradi Opština Bar a koji je projektovao Upbiro, zatim novog šetališta u Sutomoru koje je već u odmakloj fazi izgradnje koje je projektovao AIM studio, projekat parka kod OŠ „Jugoslavija“ koji je u izgradnji koji je projektovao Urbar, kao i projekat teatra-ljetnje scene u Starom Baru koji je otvoren ovog ljeta a koji je projektovao Restarting. Na ovoj izložbi prikazan je i projekat uređenja enterijera tvrđave Besac u Virpazaru koji je projektovao OOur studio, a koji je nagrađen od strane internacionalnog žirija drugom nagradom na bijenalu. Balkansko bijenale međunarodna je potvrda kvaliteta radova koje sprovodi Opština Bar u cilju poboljšanja uslova života u gradu koje će građanima pružiti veći kvalitet svakodnevnog življenja, saopšteno je iz Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar