Divna Stanović je najbolja studenkinja Arhitektonskog fakulteta

divna stanović 

Divna Stanović, sa prosječnom ocjenom 9.30, proglašena je za najbolju studentkinju Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore na studijskom smjeru Arhitektura.

Tim povodom uručena joj je nagrada za koju kaže da predstavlja veliko zadovoljstvo i krunu dosadašnjeg rada, truda i odricanja, ali i veliki podsticaj za dalje napredovanje i usavršavanje u profesiji kojom se bavi, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore (UCG).
"Velika je čast biti dobitnik prestižne nagrade Univerizteta i biti imenovan za ovako značajnu titulu", dodaje studentkinja.

Za navedeno postignuće, kako je rekla, uložen je veliki napor, kako radi primarnog sticanja znanja tako i radi ličnog izazova da bi postigla željeni rezultat.

"Neprekidan rad na sebi je ključ napredovanja. Uloženo vrijeme i energija ne predstavljaju odricanje, već korisno ulaganje u budućnost, a želja i ljubav prema onome što radite, čini sam proces rada lakšim", kazala je Divna.

Pored ovladavanja teorijskog segmenta predmeta, objašnjava ona, veliki dio aktivnosti posvećen je izradi arhitektonskih i urbanističkih projekata.

"Svaki projekat podrazumijeva istraživački rad koji mu prethodi, a u kojem se ižučavaju značajni aspketi konteksta na osnovu kojeg se dalje formiraju. Poznavanje softverskih programa doprinosi svakom studentu da svoju misao sporevede u djelo i prikaže je na najbolji mogući način", saopštila je Divna i dodala da aktivnosti koje organizuje i promoviše Fakultet, popout izložbi i studentskih konkursa predstavljaju dodatnu motivaciju.

Divna planira da nastavi školovanje i nakon nekoliko godina rada za koji kaže da će sigurno biti u Crnoj Gori, planira da upiše i doktorske studije u inostranstvu, ali će se uvijek vraćati i doprinositi svojoj zemlji.

"Cilj je nastaviti sa usavršavanjem nakon završetka master rada koji slijedu u narednom periodu, po povratku razmjene u Rimu. Veliko je zadovoljstvo i ponos biti predstavnik Univeriteta Crne Gore i u stranoj zemlji kao što je Italija, i imati dobro potkovanu bazu zahvaljujući obrazovanju na našem Univerzitetu".

Budućim studentima poručuje da je važno biti istrajan i uporan u ostvarenju svojih ciljeva:

"Prevaziđite svaku prepreku koja vam se nađe na putu, jer će ih zasigurno biti, ali finalni proizvod je vrijedan toga. Budite svjesni da upisujete fakultet koji donosi zanimanje budućnosti, uvijek sklono napredovanju čime se stvaraju brojne mogućnosti. I za kraj, tokom studija radite na građenju svog stila i identiteta, jer u svijetu arhitekture samo tako možete uspjeti".

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar