Uspjeh mladog ekoreportera Đorđa Pejovića!

Smak svijeta 

Radovi mladih ekoreportera iz Crne Gore na UN SAMITU COP 26

U Glazgovu, gdje se održava konferencija UN o klimi, organizuju je brojni paralelni dogadjaji na kojima brojni eksperti, ekološke organizacije, nevladini aktivisti... predstavljaju svoje vidjenje problema koje izazivaju klimatske promjene.
Tako Fondacija za ekološku edukaciju (FEE), vodeća svjetska organizacija za obrazovanje o životnoj sredini, u izložbenom prostoru Blue Zone predstavlja deset najboljih fotografija Mladih ekoreportera, uključujući i rad "Smak svijeta" Đorđa Pejovića. Ovo je još jedan veliki uspjeh srednjoškolca iz Podgorice - njegova fotografija je ubjedljivo pobjedila na nacionalnom takmičenju u aprilu 2021, medjunarodnom u septembru 2021. i ujedno je proglašena za Photo of the Year 2021 u ovogodišnjoj produkciji “Young reporters for the Environment”!
Tim povodom, Djordje je izjavio: “Kao ljubitelj prirode često posjećujem nacionalne parkove Crne Gore i fotografijom zabilježim ono što mi skrene pažnju. Tako je bilo i u ovom slučaju. Ostaci čamca, nestalo jezero, ispucala zemlja u sred Biogradske gore zasigurno traži pažnju. Kao da priroda zove u pomoć. Momenat koji se samo jednom dešava, i ja sam ga iskoristio i napravio par fotografija ne sluteći da ću ih iskoristiti za ovo ekološko takmičenje. Klimatske promjene ne čekamo da se pojave za pet, deset godina, one se dešavaju sada. Na nama je da što prije reagujemo ne bi li odložili smak svijeta".

Takodje, grupa učenika ulcinjske srednje škole “Bratstvo-jedinstvo” predstaviće svoj video rad „Zaboravljena knjeginja Jadrana“ u sklopu programa koji organizuje Tvebiomovies povodom samita COP26. Autori trominutnog filma Haris Kočan, Edita Kovačević i Diandra Kočan su odabrani medju finaliste na konkursu “Global Youth Video Competition 2021” i 5. novembra učestvovaće na online radionici sa rediteljkom Pipom Erlih. Proglašenje pobjednika takmičenja najavljeno je za 10. novembar.
Video, koji je bio i u finalu ovogodišnjeg konkursa Mladih ekoreportera, možete pogledati na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=_N5MICUcjmY&t=5s

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

stara carsija

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar