Roman „Maslina i tama“ u izdanju Nekazano

knigga 

Treće izdanje romana „Maslina i tama“, autora Željka Vujadinovića, a prvo izdanje za Crnu Goru objavilo je Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano.

Govoreći sa zadovoljstvom o ovom izdavačkom poduhvatu „Nekazano“ Labud N. Lončar, predsjednik Udruženja Nekazano ne krije zadovoljstvo nakon još jednog uspješnog projekta i najavljuje promociju romana na proleće 2022. god. I to ispod Stare masline, ne krijući želju da se roman nađe na tradicionalnim susretima „Pod starom maslinom“. Najbolje da se čitaoci upoznaju ukratko sa radnjom romana iz predgovora ovog romana koje je Lončar uradio a pod naslovom “Maslina kao sudbina“:

„Nijesam siguran da je autoru romana „Maslina i tama“, dok je pisao roman, bila poznata činjenica da je Bar bio grad čija je teritorija prva u bivšoj zajedničkoj državi bezumno bombardovana od strane NATO alijanse. Očigledno je da glavni lik iz knjige nije slučajno završio svoj životni put satkan od bolesti, razočarenja i napokon izlečenja baš tu na Mirovici, tj. kod Stare masline.

Samo ime mjesta Mirovica, gdje se maslina nalazi, odaje mjesto čije je ime kroz istoriju zaslužilo mirenjem i pomirenjem naizgled nepomirljivih običaja, svih vjera i naroda, koji su se susretali na ovom mjestu, preko 2200 godina.

Postoji nešto što se zove Sudbina i ona na nenametljiv način zaokružuje naizgled nepovezane priče koje su rezultirale pomirenjem sa sobom.

Ovim romanom, autor Željko Vujadinović spajajući sudbinu glavnog junaka sa barskom maslinom pridružue se plejadi pisaca i pjesnika kojima je Stara maslina bila i ostala vječna inspiracija i nepresušni motiv u stvaralaštvu.

Tako, nije slučajno već vođeno nekim sudbinskim tokom izdavač ove knjige je barsko Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano koje sa zadovoljstvom preporučuje ovu knjigu za štampu, a ljubiteljima lijepe pisane riječi na uživanje i razmišljanje.“

- Nekazano nastavlja sa svojim projektima i ovo je prvi roman koji radimo kao naknadna izdanja a zbog značaja za Bar i Crnu Goru. Pred nama je u pripremi za štampu i fantastičan kriminalni roman „Carigradski drum“ našeg prijatelja Bratislava Petrovića. Riječ je o četvrtom izdanju a prvom izdanju za Crnu Goru. Oba ova romana se čitaju u jednom dahu i zaslužuju našu pažnju a nadam se i probrane čitalačke publike. U pripremi za štampu je i časopis za Haiku a radimo na nalaženju sponzora za štampanje tri dječja romana – o tom potom. – završava Lončar.

***

Željko Vujadinović rođen je 02. 11. 1978. godine u Zrenjaninu. Živi u Lukićevu. Završio je Višu Tehničku školu u Zrenjaninu i Tehnički fakultet "Mihajlo Pupin“. Zaposlen je kao državni službenik u Sečnju. Porodičan je čovek, otac dvojedece. Pisanjem se bavi od 2017. „Maslina i tama“ njegov je prvi kratki roman.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar