Jedrilica ''DREAMER'' uspješno dotegljena u Marinu Bar

drimer jaht 

Čekala se plima da se jedrilica odsuče sa ogradjenog kupališta.

Juče u 14.15 časova Pomorsko operativni centar  primio je inforamciju da se jedrilica ''DREAMER'' nasukala kod Kraljevske plaže i ukoliko se ne reaguje na vrijeme može doći do oštećenje i potencijalnog zagađenja mora iz tankova za gorivo.

Na scenu je stupio spasilački tim UPSUL, koji je uz koordinaciju POC, pokušavao da odsuče jedilicu, koja se nasukala unutar ograđenog dijela kupališta i zbog niske vode (oseke), nije bilo u tom trenutku moguće jedilicu bezbjedno odsukati.

Nakon, par sati, kada je u 19.00 časova bio povečan nivo morske vode (plima), čamac SAR-3 je uspješno odsukao jedilicu ''DREAMER'' koja je dotegljena  u Marinu Bar i predata vlasniku.

Tokom vikenda spasilački tim UPSUL i operateri na Pomorskom operativnom centru  imali  su pune ruke posla i treba im odati zahvalnost na budnosti i efikasnosti u svim situacijama.

U zadnjih par dana pojačan je pomorski saobraćaj, svakodnevno a posebno za vikend desilo se je par incidenata koji ukazuju da se učesnici u pomorskom saobraćaju ne ponašaju u skladu sa pomorskim pravilima.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je sve situacije na moru u prošlom vikendu uspješno rješavala, i koordinirala sa Lučkom kapetanijom Bar i Kotor, Inspekcijom sigurnosti pomorske plovidbe Bar i Kotor, Sektorom granične policije, Mornaricom Crne Gore i direktoratom za zaštitu i spašavanje 112 OKC, čime je sistem traganja i spašavanja na moru u svim situacijama bio kompaktan i efikasan.

Pozivni broj za svaku nepravilnost, informaciju ili pomoć na moru je 129,  koji je besplatan i u funkciji 24/7, saopštio je pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar