Medico poziv sa otvorenog mora

mediko help 4

Uspješna evakuacija tri člana posade ribarice kojima je pozlilo.

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je  juče u kasnim večernjim satima primio MEDICO poziv od strane ribarice 55-TV, a koja se nalazila na nekih 16 nautičkih milja južno od Budve i zatražila hitnu evakuaciju tri člana posade kojima je pozlilo.

mediko help 1

Operateri Erkam Vuković i Dragan Ivanović su preko radarskog sistema locirali ribaricu koja je nalazila van teritorjalnog mora Crne Gore i uz koordinaciju Sektora ganične policije Herceg Novi i Budva, uputila spasilački čamac SAR-5, sa posadom Jasmin Koković i Marko Čejović kojoj je trabalo sat vremena da stigne na poziciju, uz stanje mora 3-4 usijed jačeg zapadnog vjetra.

mediko help 3

U 23.48 časova spasilački čamac je stigao na poziciju ribarice i preuzeo tri člana posade te odmah uputio ka Marini Budva, gdje ih je čekalo vozilo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć .

mediko help 2

U 00.50 spasilački čamac SAR-5 uz asistenciju osoblja Marine Budva i 112OK je predao evakuisanu posadu na dalji medicinski tretman ZHMP Crne Gore.

I ovom akcijom u zadnjih nekoliko dana se potvrđuje da je pomorski saobraćaj posebno u Bokokotroskom zalivu i teritorijalnom moru inteviziran i stim u vezi sve pomorske vlasti i institucije pojačaće kontrolu i sve ostale aktivnosti na moru, kazao je pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić.

auto klime bakovic 1

opstina bar

allegra

Cerovo

turisticka organizacija bar

kalamper

stara carsija

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

ave tours

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar