Burna noć za spasioce UPSUL!

sos

Sinoć spašavana francuska jedrilica južno od Bara.

Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primo poziv opasnosti u 21.30 časova od francuske jedrilice ''DJANGO'', dužine 12 metara sa dva člana posade (francuski i belgijski), koja se nalazila 17 nautičkih milja od luke Bar i ostala bez pogona.

Operateri Svetozar Bukelić i Milorad Krgović su uspostavili kontakt i sa iscrpljenim i uznemirenim članovima posade koordinirali i navodili spasilačke čamce SAR-1 sa posadom Jasmin Koković i Ekram Zaganjor, te SAR-3 sa posadom Asović Stevan i Marko Čejović.

U 23.10 časova jedrilica je uspješno uzeta u tegalj i uputila se ka graničnom prelazu u luci Bar, gdje je o svemu obavješten SGP- regionalni centar Jug i Mornaričko operativni centar MVCG.

sosss

Uvidom u VTMIS radaski sistem, vidjelo se da je jedrilica pokušavala da dođe do luke Bar ali usljed kvara motora i slabog vjetra ostala je da pluta u teritorijalnom moru Crne Gore.

Očekvan dolazak jedrilice u teglju u luku Bar je oko 02.30 časaova, kada se uspješna akcija obustavlja, saopštio je za medije pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar