Objavljen pretkvalifkacioni tender za sanaciju GAT-a 1

kontejnerski avio snimal

Port of Adria objavila je pretkvalifkacioni tender za izbor izvođača radova sanacije i ojačanja konstrukcije južne obale GAT-a 1.

U saop[tenju kompanije navodi se da pravo učešća imaju kompanije ili konzorcijumi sa relevantnim iskustvom u izvođenju građevinskih radova i prosječnim godišnjim prihodom u vrijednosti od četiri miliona eura u prethodnih pet godina.

Rok za prijavu je 23. april.

Sanacija i ojačanje konstrukcije južne obale GAT-a 1 posljednja obaveza iz investicionog programa na koji se obavezao Global Ports Holding, prilikom potpisivanja kupoprodajnog ugovora za preuzimanje većinskog paketa akcija u tadašnjem Kontejnerskom terminalu i generalnim teretima.

„Do sada realizovane investicije dostigle su vrijednost od 11 miliona EUR, a odnosile su se na nabavku mobilnog lučkog kontejnerskog krana, opreme i mehanizacije za transport kontejnera i generalnih tereta, uvođenje modernih sistema sigurnosti i bezbjednosti i obuku kadrova”, dodaje se u saopštenju kompanije

Detalji pretkvalifkacionog tendera su dostupni na internet stranici kompanije www.portofadria.me.

Objavljivanje tendera uslijedilo je nakon dobijanja građevinske dozvole od nadležnih organa a radovi sanacije planirani su na način da ne ugroze redovno poslovanje kompanije.

Podsjetimo većinski vlasnik Port of Adria je turski Global Ports a predstavnici Vlade potpisali su 2013. godine ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala KTGT-a Global Portsu za oko 8,07 miliona eura.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar