Aktivnosti na suzbijanju nezakonitog ribolova na moru

 camac ploiciski

Službenici Sektora granične policije – Regionalnog centra granične policije „Jug“ preduzimaju kontinuriane aktivnosti na suzbijanju nezakonitog ribolova na moru a koji se sprovodi uz upotrebu minsko – eksplozivnih sredstava.

U prethodnom periodu je sprovedeno više samostalnih akcija granične policije i zajedničkih akcija sa inspektorima za morsko ribarstvo Direktorata za ribarstvo na području Herceg Novog, Tivta, Kotora, Bara i Ulcinja i ovim akcijama spriječeno vršenje više krivičnih djela.

U prethodnih mjesec dana policija je u više odvojenih akcija pronašla 12 eksplozivnih naprava i više inicijalnih kapisli za koje se sumnja da su bile namjenjene za nezakoniti ribolov na moru, kao i druge stvari i predmete koje izvršioci koriste prilikom vršenja nezakonitog ribolova.

Naime, granična policija i inspektori za morsko ribarstvo su u akvatoriji zaliva Trašte koji pripada Kotoru, pronašli dvije eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama i štapinom, kao i više sakova za skupljanje ribe. Nedaleko od naselja Zagora policija je pronašla četiri eksplozivne naprave i pet inicijalnih kapisli sa umetnutim štapinom, kao i dvije ručne radio stanice i opremu za ronjenje.

Takođe, zajednička akcija sa službenicima Direktorata za ribarstvo koja je sprovedena u priobalnom dijelu ispod naselja Zagora, rezultirala je pronalaskom tri eksplozivne naprave i šest inicijalnih kapisli sa umetnutim štapinom.

Ovim akcijama, odnosno pronalaženjem navedenih eksplozivnih naprava i druge opreme, spriječen je nezakonit ribolov, odnosno izvršenje više krivičnih djela.

U cilju identifikacije lica koja se bave nezakonitim ribolovom na moru dalje mjere i radnje preduzimaju službenici Sektora za borbu protiv kriminala.
Pronađena eksplozivna sredstva su predata službenicima Direktorata za zaštitu i spašavanje – Odsjeka za neeksplodirana ubojna sredstva, saopšteno je iz Uprave policije.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar