Reagovao pomorsko operativni centar Bar

ups more 2

Pomorsko operativni centar je danas  u 14.57 časova primio informaciju da je jedno plovilo ostalo u kvaru na udaljenosti 1,7 nautičke milje južno od rta Volujica ka otvorenom moru.

Iz Pomorsko operativnog centra, operateri Vlado Kasalica i Dragan Đurović dali su koordinate spasilačkom čamcu SAR-3, koji je sa posadom Jasmin Koković, Velid Matović I Irfan Feratović stigao do pozicije za 30 minuta.

ups more 1

Na gliseru dužine oko 13 metara, nalazio se jedan član posade, turski državljanin. Akcija samog tegljenja do gata-5 u Luci Bar trajala je oko 45 minuta, a u isto vrijeme je obavještena Inspekcija sigurnosti pomorske plovidbe Bar i Sektor granične policije, koje će izvršiti kontrolu plovila i utvrditi razlog kvara na gliseru.

Danas smo imali i uspješno izvedenu  akciju spašavanja glisera u Tivatskom zalivu, gdje se gliser sa 11 članova posade zapalio uslijed kvara na motoru. Početkom nautičke sezone  krenule su i obimnije aktivnosti vezano za sigurnost pomorske plovidbe.

UPSUL ukazuje ovim putem da svi učesnici u pomorskom saobraćaju, prije isplovljenja na more, vode računa o ispravnosti svojih plovila, broju ukrcanih članova posade i vremenskim uslovima koji trenutno vladaju na moru. Sve informacije se mogu dobiti na broj 129, koji radi u sklopu Pomorsko operativnog centra, saopštio je pomoćnik direktora za sigurnost plovidbe u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar