Stav: Procjena budućih tokova u formiranju vlade i političke stabilnosti

 

sladja umišljena

Piše: Slađana Pečurica

Procjena budućih tokova u formiranju vlade i političke stabilnosti, je vrlo važan zadatak u planiranju koalicionog sporazuma, kapitalnih ulaganja kroz investicione projekte i predloge proširenja postojećih proizvoda i likvidnosti privrede , kao budućem rastu zarada i zaposlenja (jednakih uslova za sve),urbanizma, turizma i socijalne ravnopravnosti - npr. olakšice stambene politike(pomoć iz javnih fondova kako bi ti stanovi imali zaštićena ulaganja), povećanje penzija, povraćaj otpremnina i naplate radnika - koji nisu imali mogućnost naplate zbog stečaja preduzeća, u većini slučajeva, oblikovanje bi trebalo biti u vraćanju organizacione strukture državnih preduzeća, čija bi se egzistencija bazirala na postojanju razvijenog tržišta hartija od vrijednosti i pravne forme.

Finansijska tržišta bi imala ogroman značaj , jer na tim tržištima bi se formirale cijene HOV i kamatne stope u obezbjeđujućem platnom prometu za smanjenja rizičnosti investicionih projekata.
Razvoj poslovnih finansija, odvijao bi se u skladu sa privrednim sistemom, koji bi zavisio od novog kapitala , pojave stranih investitora na domaće tržište i transparentnog finansiranja.
Imajući to u vidu, Crna Gora može napredovati u formiranju nove vlade, vladavine prava, sprovođenju dalje reforme, konzistentnih rezultata i sa EU nastaviti pregovore u pristupnom procesu članstva.
Shodno tome, ono što je važno u granicama boljitka , je da se moraju održati vrijednosti na način života građana kao u Evropskoj uniji, koje bi imale za cilj jačanje sofisticiranosti naše države.
Rad sa Evropskom unijom - povećavao bi nacionalni dohodak,stopu rasta i međusobno povjerenje, kako bi poreska politika mogla da utiče na ulaganja u razvoj radnih mjesta.

Bez sumnje, u svakom slučaju, da bi se to ostvarilo- treba vještine, odgovornosti, takta i poznavanja činjenica, kako bi se promijenio položaj vlade i krupnim koracima kroz djela učvršćivala, da bi institucije imale moralnu komponentu, jer jake i kompetentne institucije stvaraju osjećaj prvrženosti pravnom - političkom poretku.

Suštinski, do izvjesnih događaja i postupaka, kao vlast koja postaje istorija sa prenošenjem poslova na državne uprave, koje vrše ministarstva i po načelima pravila struke, kao dio ukupne ekonomske politike, koja bi predstavljala skup odluka, djela i instrumenata, kojima bi država regulisala novčane tokove i vodila računa prilikom donošenja odluka, kako bi znali šta možemo očekivati od nosioca državne vlasti. 

Autorka je članica Odbora direktora JU Dom učenika i studenata "Dušan Marović" Bar

Stavovi izraženi u ovom tekstu Autorke su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Jedra.

 

 

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar