U Barskoj bolnici preminulo 7 oboljelih kovid pacijenata

co tuga

Crna Gora danas bilježi rekord po broju novozaraženih.

U posljednja 24 sata regostrovana su 354 nova slučaja, a oporavile su se 242 osobe.

Trenutno je 3729 oboljelih, što je na 100 hiljada stanovnika 592.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije u državi koje se bave PCR dijagnostikom su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 937 uzoraka na novi koronavirus među kojima su ukupno registrovana 354 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2 i to iz sljedećih opština: Podgorice 170, Cetinja 28, Nikšića 27, Ulcinja 27, Pljevalja 21, Bijelog Polja 19, Kotora 17, Rožaja devet, Kolašina osam, Berana sedam, Herceg Novog šest, Bara i Tivta po četiri, Mojkovca tri, Danilovgrada dva, a po jedan iz Tuzi i Budv”, saopšteno je iz IJZ.

Posebno naglašavaju da osobe koje tokom čekanja rezultata razviju simptome ili primjete pogoršanje kliničke slike ne treba da čekaju rezultate PCR analiza već se moraju odmah obratiti svojim izabranim ljekarima i pratiti njihove instrukcije za dalje postupanje i eventualno upućivanje na dodatne preglede i pretrage.

Još jedan težak dan u barskoj bolnici

U Opštoj bolnici u Starom Baru, koja je regionalni Kovid centar za šest primorskih opština i Cetinje današnji dan je bio izuzetno težak .

Za prethodna 24 sata – do osam jutros, preminulo je sedam pacijenata – S.I. (1952) i S.Dž. (1943.) iz Ulcinja, T.M. (1968.) iz Kotora, R.Z. (1940.) iz Risna, G. K. (1960.) iz Herceg Novog, C.N. (1967.) iz Bara i L.S. (1967.) iz Beograda-kazao je direktor bolnice dr Tomanović.

Na infektivnom odjeljenju barske bolnice trenutno se nalazi 65 pacijenata, pet je na intenzivnoj njezi, a dva su na respiratoru.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar