Saopštenje JP Kulturni centar Bar

pozivnica

JP Kulturni centar Bar kandidovao je kod Ministarstva kulture dva projekta vezana za Evropsku kulturnu baštinu pod nazivom :


1. “Poetsko more i mostovi” - veče poezije
Događaj “Poetsko more i mostovi” je veče poezije čiji je moto "Jedna muza trži i nalazi drugu, a svi potoci poezije se slivaju u veliko zajednicko more" (Fridrih fon Šlegel)
Novo i drugačije predstavljanje dijela crnogorske nematerijalne kulturne baštine govorenjem poezije cnogorskih pjesnika na različitim evropskim jezicima (engleskom, francuskom, italijanskom, njemačkom i španskom, albanskom i ruskom).
Zbog ograničenog broja posjetilaca i poštovanja mjera NKT-a događaj se snima i biće emitovan na sajtu i facebook stranici Kulturnog centra Bar, uz mogućnost postavljanja linka na zvaničnom sajtu i facebook stranici Opštine Bar.
“Poetsko more i mostovi” - veče poezije održaće se u Dvorcu kralja Nikole, 02.10.2020.godine sa početkom u 20.00h

2.Učimo istoriju kroz priču “Jedan dan princeza Petrović”.
Performans učimo istoriju kroz priču “Jedan dan princeza Petrović” odigraće se u Dvorcu kralja Nikole, a imaće i svoj video zapis ili kratki film. Snimanje će početi u petak 02.10.2020. godine.
Video zapis će omogućiti osnovcima, kako barskih osnovnih škola tako i njihovim drugarima-posjetiocima Muzeja širom Crne Gore da kroz zanimljive priče ( bazirane na istorijskim činjenicama) upoznaju tradiciju i istoriju Crne Gore a u isto vrijeme i ličnost, život i posebnost princeza Petrović. Kroz istraživanje i igru dobijaju potpuniju sliku o životu princeza a samim tim nalaze i sponu između sadašnjeg vremena i godina u kojima su princeze živjele.

Događaj se snima i online emituje na sajtu i facebook stranici Kulturnog centra Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar