Savremeni polupodzemni kontejneri u Baru

fb kontejner

U Baru je u toku postavljanje polupodzemnih kontejnera koji će građanima omogućiti savremen i ekološki prihvatljiv način odlaganja otpada.

Riječ je o standardnim polupodzemnim kontejnerima, finskog proizvođača "Molok", kapaciteta 5m3, od kojih je jedan za odlaganje otpada u vidu “suve” i “mokre” frakcije.

Opština Bar je za nabavku deset polupodzemnih kontejnera iz budžeta izdvojila 50.000€.

Tako su u ulici 24. novembra kod Lamela postavljena 3 polupodzemna kontejnera, 2 su montirana u ulici dinastije Balšića, a po 1 u ulici učiteljice Milice Pejanović Dedović i ulici Branka Čalovića. Dva kontejnera su postavljena u Sutomoru - kod pošte i kod zelene pijace, dok će montiranje u ulici Maršala Tita biti završeno narednih dana.

Postavljanje polupodzemnih kontejnera širom Bara ima višestruku korist za grad – ovi kontejneri zauzimaju znatno manje prostora nego uobičajeni, a jedan mijenja 4 do 5 postojećih. Prednost ovakvog načina odlaganja otpada je to što nema širenja neprijatnih mirisa, a smanjena je i mogućnost raznošenja otpada, čime se povećava nivo komunalnog reda u gradu, zaštite životne sredine i građanima omogućava ekološki prihvatljivo odlaganje otpada.

Za postavljanje polupodzemnih kontejnera, Opština je izdvojila blizu 6.500€, a radove na njihovom postavljanju, uređenju okolnih površina i prilaznih staza obavlja preduzeće E&M iz Bara.

Uporedo s radovima na postavljanju kontejnera, u toku je i postupak nabavke specijalizovanog vozila za njihovo pražnjenje, nakon čega će kontejneri biti stavljeni građanima na korišćenje.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar