U toku zahtjevni radovi na sanaciji vodovodne mreže na lokaciji Mogilica

rad vodovodd 1

U srijedu 24.06.2020 godine su započeti hitni radovi na rekonstrukciji cca 30m magistralnog cjevovoda ČC DN 400mm u naselju Mogilica u Sutomoru.

Zbog radova na cjevovodu prekinuto je vodosnabdjevanje grada sa izvorišta Velje Oko i Orahovo Polje sa kojih je preuzimano 130 l/s. Zbog poremećaja u vodosnabdjevanju preuzete su velike količine vode iz sistema regionalnog vodovoda. Planira se da radovi na rekonstrukciji budu završeni do subote 27.06.2020 godine.

Zbog povećane potrošnje vode dolazi do prekida u radu pumpnih stanica “Ilino” i “Ahmetov Brijeg”. Naselja u kojima će prekidi u vodosnabdjevanju biti posebno izraženi su Lovrenac, Čeluga i dio naselja Polje.

rad vodovodd 2

U ponedeljak 16.06.2020. godine zbog smanjene izdašnosti izvorišta uspostavljen je restriktivni režim u isporuci vode za naselja Sustaš i Zaljevo. U oba slučaja je uveden prvi stepen restrikcija.

U 7:00h zatvareće se ventil na mjestu Šuplje kako bi u periodu od 07:00h do 19:00h bilo obezbijeđeno vodosnabdjevanje potrošača na potezu od izvorišta Sustaš do mjesta Šuplje. U 19:00h otvaraće se ventil na mjestu Šuplje kako bi u periodu od 19:00h do 7:00h bilo obezbjedjeno vodosnabdjevanje potrošača nizvodno od mjesta Šuplje.

U 7:00h zatvaraće se ventil kod guvna Askovića kako bi u periodu od 07:00h do 16:00h bilo obezbijeđeno vodosnabdjevanje potrošača u naseljima Gornje Zaljevo, Gornja Tomba, Bartula i Rap. U 16:00h otvaraće se ventil kod guvna Askovića kako bi u periodu od 16:00h do 07:00h bilo obezbjedjeno vodosnabdjevanje potrošača nizvodno od guvna Askovića.

Vodosnabdjevanje Sutomora je uredno. Bilo je kraćih prekida u radu pumpmih postrojenja zbog problema sa elektromrežom i radova CEDIS-a. Zbog sušnog perioda došlo je do naglog pada nivoa vode na izvorištu Brca. Nedostajuću količinu vode obezbjeđujemo sa izvorišta Orahovo Polje – saopšteno je iz ViK Bar

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar