Dušan Raičević razgovarao sa ambasadorom Poljske Arturom Dmohovskim

dule i poljak

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sastao se sa ambasadorom Republike Poljske u Crnoj Gori NJ.E. Arturom Dmohovskim.

Predsjednik Raičević upoznao je ambasadora sa aktivnostima koje su organi na lokalnom nivou u Baru sprovodili po pitanju suzbijanja i sprječavanja širenja novog korona virusa, kao i sa donešenim setom ekonomskih mjera Opštine za doprinos privredi i građanima u cilju smanjenja negativnih efekata pandemije COVID-19.

Raičević je zahvalio ambasadoru Dmohovskom na donacijama koje je Vlada Repubilke Poljske uputila Crnoj Gori i njenim građanima kao podršku zdravstvenom sistemu naše zemlje, što je potvrda solidarnosti i prijateljskih odnosa dvije države.

Ambasador Dmohovski je pohvalio napore i aktivnosti koje je Crna Gora sprovela u borbi protiv pandemije, čime je stekla status prve Corona-free države u Evropi, izražavajući spremnost da Poljska i u narednom periodu bude prijatelj i pouzdan partner državi i Opštini Bar.

Na sastanku je razgovarano i o planovima i modalitetima dolaska poljskih turista u Bar, s obzirom na to da je posljednjih godina na barskoj rivijeri evidentiran značajan broj gostiju iz ove zemlje. Istaknute su takođe i značajne mogućnosti za unapređenje odnosa dvije zemlje kroz dalju privrednu saradnju i investiciona ulaganja –saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar