Za podsticaje poljoprivrede u opštini Bar opredeljeno 150.000€

gorannna

Javni poziv za dodjelu sredstava  je u toku.

Sekretarijat za privredu Opštine Bar raspisao je javne pozive za podsticaje i investiranje u razvoj poljoprivrede za 2020. godinu vrijedne 150.000€.
Raspisano je šest javnih poziva:

- za dodjelu podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva u ukupnom iznosu od 30.000€;
- za dodjelu podrške razvoju vinogradarstva i podrumarstva u ukupnom iznosu od 23.000€;
- za dodjelu podrške stočarskoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 24.000€;
- za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva u ukupnom iznosu od 15.000€;
- za dodjelu podrške aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada u ukupnom iznosu od 22.000€ i
- za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje ratarske i povrtarske proizvodnje u ukupnom iznosu od 26.000€.
Visina podrške za ove podsticaje je 50 % od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji odnosno 60% za mlade proizvođače od 18 do 30 godina. Za nabavku sadnog materijala odobrava se podrška od 80% od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji. Maksimalni iznos podrške, kao i uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u svakom javnom pojedinačno.
Pored pomenutih poziva, Planom korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Bar za 2020. godinu opredjeljena su sredstva i za:
- izradu tehničke dokumentacije za rješavanje pitanja vodosnadbijevanja na bezvodnom području i rekonstrukciju seoske putne infrastrukture u iznosu od 2.500€;
- upravljanje rizicima u poljoprivredi u iznosu od 2.500€ i
- promociju poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede u iznosu od 5.000€.

Rok za dostavljanje zahtjeva po svih javnim pozivima je 10.10.2020. godine, odnosno do utroška sredstava opredjeljenih za realizaciju ovih programa.
Javni pozivi za podsticaje i investicije u poljoprivredi objavljeni su na web sajtu Opštine Bar www.bar.me, a dodatne informacije građani mogu dobiti u kancelarijama Sekretarijata za privredu, putem telefona 030 301 450 ili na e-mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

auto klime bakovic 1