Adaptira se prostor palate 85 u Starom gradu

palatt 1

Adaptacija prostorija za potrebe uspostavljanja “Creative Huba” u Baru počinje narednih dana, nakon što je Uprava javnih radova potpisala ugovor sa preduzećem “Euromont stil” iz Podgorice.


Vrijednost investicije, koju će finansirati Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta, iznosi blizu 257 hiljada eura, a izvođač se obavezao da radove završi u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao.

palatt 2

“Creative hub” u Starom Baru predstavljaće jedan od četiri planirana lokaliteta te vrste u Crnoj Gori, koje je Ministarstvo kulture namijenilo razvoju kreativnih industrija i rezidencijalne umjetnosti. Predviđeno je da bude smješten u palati 85, čijih će 220 metara kvadratnih enterijera biti prilagođeno potrebama korisnika.

palatt 3

Objekat će sadržati multifunkcionalni prostor za informativnu, uslužnu i komercijalnu djelatnost, sa prostorijama za konsultacije, sastanke, informativnim pultom i prodajnim odjeljkom.

Prvi sprat je namijenjen primijenjenom vajarstvu, drugi sprat umjetnicima koji se bave fotografijom, grafikom i modelovanjem, dok je na trećem spratu zastupljen smještajni prostor.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar