Lišeni slobode vlasnici odbačenih eksplozivnih naprava

cbbarr

Policija Bara identifikovala i lišila slobode dva lica koja su u maju 2018. godine odbacila četiri eksplozivne naprave.

Službenici Uprave policije Centra bezbjednosti Bar su nakon dobijenih analiza vještačenja identifikovali i lišili slobode dva lica osumnjičena da su u maju 2018. godine odbacila četiri ručno pravljene improvizovane eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama.

Naime, službenici CB Bar i Regionalnog graničnog centra „Jug“ su, sprovodeći aktivnosti u cilju sprječavanja i otkrivanja izlova ribe nedozvoljenim sredstvima – dinamitom, u maju 2018. godine u reonu brda Volujica pronašli odbačenu plastičnu kantu u kojoj su se nalazile četiri ručno pravljene improvizovane eksplozivne naprave sa umetnutim inicijalnim kapislama. Tom prilikom su sa lica mjesta izuzeti svi predmeti i tragovi radi vještačenja.

Nakon dobijenih rezultata vještačenja službenici CB Bar su došli do sumnje da su navedene predmete odbacili S.Dž. (50) i D.V. (58), oba iz Bara.

Ova lica su danas lišena slobode i biće uz krivičnu prijavu privedena nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U narednom periodu barska policija i službenici regionalnog centra „Jug“ će preduzimati preventivne i represivne mjere i radnje u cilju sprječavanja nezakonitog izlova ribe dinamitom u akvatorijumu Opštine Bar.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar