Od šale do borbe za život

mmsc

Mornar sa Cetinja Danilo Adžić povrijedio je dvojicu pomoraca iz Crne Gore, sa kojima je plovio na kontejnerskom brodu "Marta", italijansko-švajcarske kompanije "MSC".

U incidentu koji se dogodio na pučini Atlantika teško je povrijeđen kuvar S. Š. iz Herceg Novog, koji je hitno evakuisan helikopterom sa broda u bolnicu u Južnoj Americi i, prema saznanjnima , nije životno ugrožen.

Piše: Biljana Dabić

Pomorac iz Bara S. Đ. zadobio je lakše povrede i ostao je na brodu, koji plovi pod panamskom zastavom, na kome je i Adžić koji će za četiri dana biti predat brazilskim vlastima. S.Đ. je kako saznajemo povrede zadobio dok je sa ostalim pomorcima pokušavao odbraniti kuvara i savladati mornara.

Šta je pomutilo razum, mornaru sa Cetinja Danilu Adžić, da zgrabi nož i nanese kuvaru povrede opasne po život za sada se još zvanično ne zna.

Vijest o teškom incidentu koji se dogodio 30.januara, u kome su učestvovali crnogorski pomorci na pučini Atlantika, dan kasnije je objelodanjena.

Iako su u regionalnom predstavništvu „Mediteran šiping kompanije“ u Beogradu kazali da o ovom događaju nemaju nikakvu informaciju te da ne žele dati nikakav komentar, na društvenim mrežama su se pojavile fotografije “savladanog” pomorca.

Zbog čega je mornaru pao mrak na oči, pomorci kao razlog navode ljubavne probleme i raskid sa djevojkom, što je “teško podnosio i bio je nervozan”.

Njegovu emotivnu rastrojenost kolege očigledno nisu shvatile za ozbiljno te je Cetinjanin bio na meti šaljivih komentara što se moglo kobno i završiti po život kuvara.

Navodno, u momentu kad se kuvar našalio na račun ostavljenog mladića, Adžić je zgrabio nož i povrijedio Novljanina.

Sreća da su u tom momentu bili u blizini i drugi pomorci koji su uspjeli odbraniti kuvara, i obuzdati mornara koji inače trenira ragbi.

Nakon što su ga kolege savladale, Adžića su vezali i smješten je u brodsku kabinu, izolovan, gdje čeka da ga predaju brazilskoj policiji.

U pritvoru na „Marti“ Adžić će ostati i narednih nekoliko dana dok teretni brod koji prevozi kontejnere, 4.februara po rasporedu ne uplovi u luku Santos, gdje će Adžić biti predat brazilskoj policiji.

S obzirom da brod plovi pod panamskom zastavom i u Brazilu mogu pokrenuti istragu protiv Adžića, ili ga deportovati za Crnu Goru.

Za sada nije poznato kako će biti kvalifikovano krivično djelo, ali sigurno biće iskrcan sa broda.

auto klime bakovic 1

allegra

opstina bar

Cerovo

turisticka organizacija bar

enza home

vodovod bar

komunalno

regionalni vodovod novi

luka bar

AD Marina Logo

stara carsija

ave tours

fpep vertical

Klime Baković

djokic

Logo MPF

tobar